Zavřít reklamu

Okrem toho, že ľudia ešte v tejto chvíli sťahujú nový iOS, sa na internete objavili už prvé zaujímavé názory na tento systém. Samozrejme sa nejedná o názory užívateľov ale o názory vývojárov, ktorí majú tú česť prezentovať jedny z najobľúbenejších aplikácií pre systém iOS, aké kedy vyšli. Presne takýto špeciál si pre dnešný deň pripravil zahraničný portál 9to5mac, známy aj vďaka pravdivým tvrdeniam o budúcich produktoch a softvéri spoločnosti Apple.

Samotné názory sa nesú v pozitívnom duchu a my sme si pre vás vybrali tie najzaujímavejšie:

David Chartier, AgileBits
iOS 7 je fantastická príležitosť, najvýznamnejšia od doby, akú Apple ponúkal pre iPhone a iPad od 9. januára 2007. Zmeny sú celkom hlboké, a intenzívne pracujeme na tom, aby sme ich zmysluplne využili v 1Password. Nové hĺbkové a navigačné nástroje sú určite niečo, čo nás zaujíma, a po tom ako pribudlo zdieľanie položiek cez iMessage a e-mail v 1Password 4 pre iOS, máme určité predstavy o schopnostiach AirDropu. Stále pracujeme a vylepšujeme, a nemôžeme sa dočkať toho, až sa podelíme o to, čo budujeme.

John Casasanta, tap tap tap
Keď sme prvýkrát uvideli iOS 7 na WWDC, bol som šokovaný a zdesený. Jednoducho to nebolo niečo, čo by spĺňalo typické štandardy Applu. Aj keď Apple spravil niekoľko vylepšení a niektoré zmeny ku mne prirástli, stále si myslím, že iOS 7 je v mnohých ohľadoch krok naspäť. To znamená, že ja a zvyšok tímu Camera+ bol extrémne motivovaný systémom iOS 7 v takom zmysle, že nám dal šancu vybudovať dizajn a pocit z Camera+ úplne od začiatku. Okamžite ako sa skončila WWDC keynote, mal som pocit že máme pred sebou veľkú výzvu a bol som odhodlaný predbehnúť Apple s naším oživením užívateľskej skúsenosti z Camera+. Najväčšou výzvou bolo prispôsobiť Camera+ systému iOS 7 a zároveň zachovať dušu Camera+. Nebolo to ľahké, najmä preto že sme narazili na niekoľko výkonnostných prekážok, ale som veľmi spokojný s výsledkom.

Dan Counsell, Realmac Software

Aj keď aplikácia Clear pôsobila veľmi udomácnene už v prvých betách iOS 7, stále sme chceli pozmeniť užívateľskú skúsenosť. Okrem toho, že sme prvýkrát priniesli Clear na iPad, Clear na iOS 7 pôsobí ešte lepšie ako predtým. Upravili sme tiež ľahko rozoznateľnú ikonu Clear – tým, že sme počet farieb spravili menej prudkú. Vo verzii pre iPhone sme tiež pridali pomôcku – názov ponuky sa zobrazuje nad zoznamami – a zmenili sme typografiu.

Ravi Rani, Eventbrite
V podstate sme reštartovali aplikáciu Eventbrite pre iOS 7. Kompletne sme zmenili aplikáciu kvôli iOS 7, a zamerali sme sa pritom na interakciu a celkovú užívateľskú skúsenosť. Vývoj nového operačného systému nám dal možnosť využiť naše poznatky, ktoré sme sa naučili za tri roky nášho pôsobenia v App Store.

Michael Flarup, FireCore
Zmena dizajnu iOS 7 je krásna príležitosť, ako premyslieť štruktúru a štýl ktorý predtým unavoval. Apple nám dal nové prostredie, v ktorom sa môžeme pohrať, a presne tak ako v predchádzajúcich verziách iOS, je to len na nás, vývojároch a dizajnéroch, aby sme ho spravili lepším. iOS 7 predstavuje čistú plochu s omnoho silnejším fyzickým aspektom a zameraním sa na minimalizmus, a posúva nás k tomu, aby sme znovu vytvárali a oživovali.

Steven Troughton-Smith, Speed
Pretože sme vytvorili aplikáciu so silným skeumorfizmom, iOS 7 nám svojim drasticky zmeneným vzhľadom dal tvrdú ranu. Čoskoro bolo jasné, že jediný spôsob ako ísť v ústrety novému OS bolo kompletne zmeniť dizajn celej aplikácie a zahodili tak roky vývoja a grafických prác. Mohli by sme jednoducho preportovať naše staré UI do iOS 7, no nebola by to správna voľba: miesto toho sme sa chopili šance zlepšiť UI a spraviť ho funkčnejšie a užitočnejšie, a zároveň tak získali možnosť expandovať funkcie v budúcnosti.

Dnes nejčtenější

.