Zavřít reklamu

Zdá sa, že embargo na recenzie nového iPhone už padlo a tak niet divu, že veľké a významné technologické portály už prinášajú svoje vlastné dojmy z používania nového iPhone. A aj keď Apple tento rok predstavil hneď dva modely, iPhone 5s a iPhone 5c, nie je nič zvláštne na tom, že sa servery podelili o svoje dojmy z používania oboch prístrojov. Množstvo ľudí do dnešného dňa považovala nový, plastový iPhone za akýsi lacný prístroj z lacného materiálu, no recenzenti ostali novým iPhone 5c uchvátení. Niektorí dokonca vítajú farebný iPhone s viac otvorenou náručou ako plnohodnotný model iPhone 5s. Medzi recenziami nechýbajú ani dojmy vplyvného novinára vo svete Applu, Jima Dalrympla z portálu The Loop.

The New York Times
Lacný model, nový iPhone 5c, prichádza v piatich farbách ($100 za 16GB model s dvojročnou zmluvou, $550 bez nej). V podstate je identický s minuloročným iPhone 5, s výnimkou toho, že zadné telo a boky sú z jediného kusu plastu miesto kovu a skla. V skutočnosti však „plast“ nie je tak celkom správny. Telo 5c je z polykarbonátu, nalakovaného ako lesklé piano. Čo je ešte lepšie, jeho rohy sú zaoblené prvýkrát od roku 2008. Môžete tak jednoducho určiť, ktorou stranou ho držíte vo vašom vrecku. Je to úžasný telefón. Cena je správna. Bude sa predávať ako teplé rožky; nové iPhone sa dostanú do predaja už v piatok. Oblečenie minuloročného telefónu do lesklého plastu však nie je ohromný pokrok.

The Loop
Neexistuje absolútne žiadny dôvod povedať nie tomuto telefónu. Jeho telo sa neprehýba ani nekriví, čo je samozrejme to, čo od neho chcete. Pocitovo je rovnako pevný ako 5s. iPhone 5c ale v skutočnosti nepôsobí plastovo. Je síce zvláštne držať ho prvýkrát v rukách, no pôsobí skoro ako keramika alebo podobný materiál, ktorý je lesklý a pevný. Výrobný proces, ktorý Apple použil pri tomto telefóne a kovová výstuž v plastovom tele určite pomohla tomu, aby bol telefón tvrdý.

a6
TechCrunch
Voľba materiálov bola až doteraz jednou z unikátnych vlastností Applu, aspoň z hľadiska estetiky v porovnaní s kopou Androidových konkurentov. Môže však návrat k polykarbonátu ohroziť imidž Applu? Odpoveď znie: „Nie“. Apple tvrdí, že iPhone 5c v skutočnosti využíva polykarbonát preto, aby dosiahol správne farby, a to v prípade kovu nebolo možné. Okrem toho, vo vnútri sa nachádza kovová výstuž (tá zároveň slúži ako anténa), vďaka čomu pôsobí telefón robustne v rukách, bez ohybnosti alebo zdanlivej krehkosti iných plastových zariadení.

AllThingsD
iPhone 5c má ten istý A6 procesor a ten istý 4-palcový Retina displej ako iPhone 5. Farby na displeji iPhone 5c sú teplejšie. Je iba o niečo hrubší a ťažší ako iPhone 5. A zatiaľ čo 5c neponúka tak rafinovaný dizajn ako iPhone 5 alebo 5s, nejedná sa ani o lacný plastový telefón. Testoval som plastové telefóny už v minulosti, vrátane Samsung Galaxy S4 a novú Moto X od Motoroly, ale tento telefón pôsobí omnoho pevnejšie v ruke.

Engadget
Nebudeme klamať. iPhone 5c je úžasný – dokonca si myslíme, že je to ten najkrajší iPhone od čias iPhone 4 a 4S. Okamžite zapríčiní, že iPhone 5 alebo 5s budú v porovnaní vyzerať obyčajne. Samozrejme sa nám materiály ako sklo a hliník páčia viac ako plast a ceníme si námahu, ktorú Apple vložil do iPhone 5 a iPhone 5s, ale aj tak si nemôžeme pomôcť – 5c jednoducho spustí nejaký pud, ktorý kričí, „OMG, farba!

accessories_iphone_5c_case_colors
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.