Zavřít reklamu

Microsoft se rozhodl, že Applu znepříjemní nadcházející víkend a zveřejnil sedm videí, které zesměšňují iPhone 5S a iPhone 5C. Videa konkrétně zesměšňují proces navrhování iPhone 5S a iPhone 5C a ukazují porady zaměstnanců společnosti Apple, u kterých dvojice zaměstnanců navrhují novinky, které bude iPhone 5S a iPhone 5C nabízet.

Zřejmě nejsmutnější z celého videa je však fakt, že Microsoft použil v reklamní kampani herce, kteří jsou sice vidět pouze zezadu, ovšem na první pohled v nich každý kdo se zajímá o společnost Apple vidí šéfdesignera společnosti Apple Jonyho Ive, a co je ještě horší, také zesnulého Steva Jobse. Někteří sice vidí v druhé postavě na videu spíše Tima Cooka, ovšem podle nás postava vypadá skutečně mnohem více jako Steve Jobs a v tom je zřejmě kámen úrazu, proč Microsoft videa stáhl. Microsoft sice nikde neuvedl, že se jedná o Steva Jobse, tedy jeho postavu, ovšem je to více než patrné.

Co je ještě mnohem smutnější je fakt, že je Jobs ztvárněn ve videu jako velmi vychrtlý starý muž, tedy tak jak vypadal před svoji smrtí. Úctu k produktům mít samozřejmě nemusíme, jsou to jen věci, ale nemít úctu k mrtvému, který se navíc stal podle mnohých slavných osobností technologickým mágem posledního století, je skutečně zvláštní. Microsoft zřejmě uznal, že videa, kterých zveřejnil celkově sedm v délce od dvaceti osmi vteřin po téměř dvě a půl minuty, skutečně přehnal a tak veškerá videa stáhl ze svého YouTube profilu. Jedno video naštěstí stihl uložit a opět zveřejnit jeden z uživatelů YouTube a tak se na něj můžete nyní podívat níže.

Dnes nejčtenější

.