Zavřít reklamu

Apple nakoniec zrejme nikdy nepredstaví taký telefón, ktorý by si mohli dovoliť ľudia s nižším platom, a preto ani plastový iPhone 5C nie je taký lacný ako by sa od neho čakalo. Podľa nových správ si dokonca Apple položil latku u plastového iPhone veľmi vysoko a na dizajne zariadenia si dal naozaj veľmi záležať. A práve to je dôvod, prečo „C“ v jeho názve neznamená Cheap, ale Colorful. Opäť sa totiž jedná o telefón prémiovej kvality, aj keď sa nejedná o telefón z luxusnejšieho materiálu.

Zásadným problémom plastových telefónov je totiž fakt, že tieto telefóny nie sú tak pevné ako napríklad iPhone 5 či iPhone 5S, teda zariadenia s kovovým telom. A práve tento nedostatok chcel Apple vyriešiť, čo sa odrazilo na jeho výslednej, pomerne vysokej cene. iPhone 5C si má totiž zachovať prakticky rovnakú odolnosť ako zariadenia z kovu, nehľadiac na to že je prístroj plastový. O pevnosť produktu sa pritom postaral unibody plast v kombinácii s kovovou výstužou, čo Applu síce neumožní vytvoriť tenšie zariadenie, zato mu ale pomôže vytvoriť vysokokvalitný prístroj. Na druhú stranu, toto hrubšie telo má aj svoje výhody. Vo vnútri sa uvoľnilo trochu priestoru, čo má za následok prínos objemnejšej, a o niečo lepšej batérie, ktorá však stále nedosahuje na konkurenciu. Ako sa ukázalo, nová batéria ponúka o dve hodiny vyššiu výdrž pri 3G telefonovaní a surfovaní cez WiFi a LTE, a rovnako predĺži výdrž stand-by módu o 25 hodín. V porovnaní s konkurenciou sa síce nejedná o významné navýšenie, ale v porovnaní so starším iPhone 5 určite poteší.

Apple si u dizajnu iPhone 5C zachoval rovnakú logiku ako u ostatných zariadení, a tak sa nestretávame s tým, že by jeden komponent slúžil na jednu vec. Presne tak ako v prípade iPhone 5, aj v prípade plastového iPhone 5C poslúži telo zariadenia ako anténa. Anténa sa však ukrýva pod plastom, a predstavuje ju spomínaná kovová výstuž. Ako nakoniec vraví Jony Ive, „tento proces výroby vyvrcholí v mimoriadne pevnú konštrukciu, a dodá pocit pevnosti a hustoty, ktorú by ste neočakávali od plastového produktu.“

Dnes nejčtenější

.