Zavřít reklamu

Pokiaľ Apple niekedy uvažoval, že na svojej Apple TV umožní hrať hry z iTunes App Store, musí do úvahy brať svoju konkurenciu! Sony totiž pred pár hodinami predstavilo najnovší prístroj do rodiny PlayStation, a tentoraz sa jedná o unikátnu kombináciu hernej konzoly a set-top boxu. PlayStation Vita TV, ako znie jej názov, je v skutočnosti miniatúrny biely set-top box za 100 až 150 dolárov, v ktorého balení okrem iného nájdeme aj bezdrôtový ovládač Dualshock 3.

Ako už napovedá samotný názov konzoly, Vita TV obsahuje prakticky rovnaký hardvér ako prenosná PS Vita, a teda sa v jej vnútri ukrýva štvorjadrový ARM procesor s frekvenciou 2GHz, 512MB RAM, 128MB grafický čip a rovnako v nej nájdeme aj vstavanú 1GB vnútornú pamäť. Túto pamäť je možné ďalej rozšíriť až o 64GB pamäťovú kartu, no podporované sú aj menšie kapacity. Prístroj je pripravený na novodobé štandardy a tak dokáže fungovať aj na rozlíšení 1080i, či už pri hraní alebo pri využívaní aplikácií. Na tele zariadenia sa nachádza niekoľko portov, konkrétne sa jedná o port USB, HDMI, Ethernet a nechýba tu ani dvojica špecifických portov pre PlayStation Vita. Prvý z nich umožní pripojiť prídavnú pamäťovú kartu k zariadeniu, a druhý umožní vkladať herné karty, a poteší tak majiteľov Retail titulov.

ps-vita-tv

Pretože sa ale jedná o set-top box, nechýbajú tu ani televízne funkcie. Tie sú prakticky podobné tým na Apple TV, a tak tu nájdeme aplikácie Netflix, Skype, YouTube, Flickr, a mnohé ďalšie. O hry a softvér sa postará obchod PlayStation Store, z ktorého si môžu používatelia bezplatne sťahovať alebo nakupovať softvér. Medzi podporované hry tentoraz okrem hier na PS Vita patria aj tituly pre starší PlayStation Portable, a fanúšikov starých titulov poteší podpora PS1 hier. Pokiaľ si chcete v budúcnosti zakúpiť PlayStation 4 a máte vo vašom dome viacero televízií, určite vás poteší aj možnosť streamovania. Nová alternatíva pre AirPlay umožní streamovať obraz z vašej PlayStation 4 do akéhokoľvek televízoru vo vašej domácnosti, pokiaľ k nemu pripojíte PlayStation Vita TV.

Samotná konzola bude dostupná v dvoch verziách, a to v základnej edícii za 100 dolárov, ktorá obsahuje iba samotnú konzolu, a v balení za 150 dolárov, ktoré mimo iného obsahuje aj nový ovládač Dualshock 3 a 8GB pamäťovú kartu. Prístroj má rozmery 10,5 x 6,5 cm a v Japonsku sa začne predávať 14. novembra/listopadu. Dátum vydania v Európe nie je známy.

Dnes nejčtenější

.