Zavřít reklamu

Apple nepredstavil ešte ani tohtoročný model iPhone a známy analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities už zverejňuje svoje očakávania na rok 2014. Analytik sa najnovšie rozhodol zverejniť tvrdenie, že Apple v budúcom roku skutočne zväčší uhlopriečku svojich telefónov a zaradí sa tak medzi mnohých ďalších výrobcov smartfónov. Apple by ale nemal zájsť do takých extrémov, aké spomína The Wall Street Journal a miesto toho predstaví telefón iPhone s 4,5- alebo 5-palcovou dotykovou obrazovkou.

Podľa jeho očakávaní by mal aj tento prístroj využívať in-cell dotykovú technológiu po vzore súčasného iPhone 5 a očakávaného iPhone 5S, prípadne iPhone 5C. Nemá sa však jednať o úplnú náhradu za terajší iPhone, ale Apple by mal tento phablet predstaviť ako úplne nové zariadenie, s pravdepodobne odlišným názvom. Už tento rok sa objavili špekulácie o prístroji menom iPhone Plus, a tento názov by sa v budúcom roku mohol stať skutočne realitou, pokiaľ sa doterajšie správy potvrdia. Skutočnosť, že by Apple rozšíril svoje portfólio o ďalšie prístroje, nie je nijak výnimočná. Už minulý rok predstavil iPad mini, a to isté hodlá učiniť budúci týždeň aj s iPhone 5C, lacnejším plastovým modelom. Isté špekulácie navyše vravia, že Apple budúci rok pôjde naozaj za veľkosťou a pripraví si pre nás 13,3-palcový tablet, ktorý môže teoreticky nahradiť súčasný MacBook Air. O tomto tablete nie je momentálne známe, či sa bude jednať o prístroj z rodiny iOS, alebo do tohto zariadenia poputuje ďalší OS X.

iphone-plus

Analytik Kuo tiež vraví, že Apple kompletne eliminuje technológiu G/G, a tak sa môžeme navždy rozlúčiť s iPadom 2. Ten sa na trhu konieckoncov udržiava od roku 2011, a podľa analytika by mal Apple tento prístroj zrušiť v roku 2014. Tento krok by umožnil Applu plne sa preorientovať na novú technológiu GF2, ktorú nájdeme v iPade mini, a taktiež v budúcich zariadeniach – v iPade mini s Retina displejom a v iPade 5. generácie. A ako inak, nakoniec sa s nami analytik podelil s jeho finálnymi očakávaniami k zajtrajšiemu iPhone Eventu.

Ako inak, Apple by mal podľa analytika predstaviť dva telefóny, menovite iPhone 5S a iPhone 5C. iPhone 5S by mal podľa analytika ponúknuť zafírový Home Button so snímačom odtlačkov prstov, dvojitý LED blesk a procesor A7. Telefón by mal zdieľať svoj dizajn s iPhone 5, no pribudnúť by k nemu mala aj tretia, zlatá farebná verzia. iPhone 5S by mal taktiež podporovať technológiu FDD-LTE a TDD-LTE, a práve to bude hlavný dôvod, prečo sa iPhone 5S začne predávať skôr ako iPhone 5C. Apple aj naďalej považuje iPhone 5S za svoj vlajkový model a bude chcieť, aby sa najprv začal predávať ten. Existuje dokonca možnosť, že Apple začne predávať TDD-LTE verziu pre China Mobile o 1 až 2 mesiace neskôr, a to sa odrazí aj na dátume vydania iPhone 5C v Číne. iPhone 5C by sa mal ďalej podľa neho predávať v siedmich farbách a v cenovej relácii 400 až 500 dolárov, to je však v rozpore s našimi informáciami, podľa ktorých by sa mal prístroj predávať už od 299€.

iphone5s-kuo
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.