Zavřít reklamu

Tohtoročný iPhone Event je už takmer za dverami a ukazuje sa, že Apple na ňom zrejme skutočne predstaví dva nové telefóny. Najnovšie to potvrdil dokument spoločnosti China Telecom Beijing, ktorý na svojom užívateľskom blogu zverejnil správu o tom, že Čína bude tentoraz patriť medzi prvé krajiny z hľadiska dátumu vydania nového iPhone. Spoločnosť pritom jasne oznamuje, že sa bude jednať o telefóny iPhone 5S a iPhone 5C, a spolu s touto správou zverejnila aj ďalšie zaujímavé detaily týkajúce sa oboch prístrojov.

Podľa dokumentu by mal Apple predstaviť nový high-end model iPhone s menom iPhone 5S, a jeho užívatelia sa majú tešiť na niekoľko noviniek. Okrem toho, že telefón ponúkne predinštalovaný systém iOS 7 a procesor Apple A7, Apple myslí aj na ďalšie detaily a tak prístroj ponúkne zafírový Home Button kvôli snímaču odtlačkov prstov, podporu sietí LTE-Advanced, dvojitý LED blesk a taktiež aj vyššiu kapacitu batérie. Spoločnosť si však zrejme chystá prekvapenia a tak môžeme vidieť aj zaujímavosti v podobe bezdrôtového nabíjania, NFC technológie, a nechýba tu ani nahrávanie Slow-Motion videa. Dokument sa tiež zmieňuje o väčšej obrazovke, no zrejme sa tým myslí 4-palcový displej miesto staršieho 3,5-palcového.

img201309061308131

Rovnako zaujímavé správy sa objavujú aj ohľadom iPhone 5C. Podľa dokumentu by mal byť prístroj dostupný v šiestich farbách, no nevidíme tu zmienky o žltej verzii. Miesto toho dokument spomína lacnejší model iPhone v bielej, modrej, červenej, zelenej a ružovej farbe. Dokument nanešťastie nespomína hardvérové špecifikácie lacného iPhone, a tak táto záhada ostáva nateraz nevyriešená. Všeobecne sa však tipuje, že Apple použije procesor Apple A6 s 1GB RAM, teda rovnaký hardvér ako v iPhone 5, a jednoducho prebalí tento iPhone do plastového tela. Nakoniec sa tu objavuje aj správa o dátume vydania. Pokiaľ sa správa ukáže ako pravdivá, telefón by sa mal objaviť na trhu v Číne objaviť už 25. septembra 2013. Otázkou pre nás však ostáva, kedy sa začne prístroj predávať u nás. Pretože sa staršie úniky zmienili o dátume 20.9.2013 pre USA, naša redakcia očakávala dátum spustenia predaja u nás v čase 27.-28. septembra.

timcook-keynote-3
*Zdroj: weiphone.com; ctechcn.com

Dnes nejčtenější

.