Zavřít reklamu

Peking nakoniec nie je jediná destinácia, ktorú hodlá Apple navštíviť po predstavení nového iPhone, a k tejto lokalite sa najnovšie pridávajú ďalšie dve kľúčové mestá. Konkrétne sa bude jednať o Tokio a Berlín, dve významné lokality so sídlom dvoch veľmi významných mobilných operátorov. A práve to je dôvod, prečo Apple hodlá navštíviť aj tieto miesta. Podľa nových správ by sa mal totiž Apple postarať o to, aby svoj záujem o nový iPhone zvýšili aj ďalší vplyvní operátori – DoCoMo a Deutsche Telekom.

Podľa posledných správ by mal pritom japonský operátor NTT DoCoMo začať poskytovať iPhone svojim zákazníkom, čím si Apple získa ďalší väčší počet potenciálnych používateľov. Zmluva by ale bola prospešná aj pre samotného operátora – ten totiž za posledného 4,5 roka stratil približne 3,2 milióna užívateľov, za čím stála práve absencia telefónu iPhone v jeho ponuke. Operátor by tak nielen, že začal poskytovať iPhone 5S, ale zároveň by svojim zákazníkom poskytovať lacnejší model iPhone 5C, dostupný v piatich farebných variantoch. Oba telefóny by sa mali v Japonsku začať predávať 20. septembra, teda v deň spustenia predaja v USA.

003

V prípade Deutsche Telekom je ale situácia o niečo inakšia. Tento významný operátor sa rozhodol oficiálne oznámiť spustenie sietí LTE-Advanced alebo LTE+, ktoré by mal podporovať práve iPhone 5S. O podpore týchto sietí sa môže zatiaľ chváliť juhokórejský Samsung so svojou novou, špeciálnou verziou Samsung Galaxy S4 s podporou siete LTE-Advanced. To si mohli zatiaľ vychutnať len v domovine, teda v Južnej Kórei. Teraz sa však boj na poli LTE+ sietí presúva aj do Berlína, kde o prvenstvo bude súťažiť Apple proti Samsungu. O to zaujímavejšie je pritom oficiálne tvrdenie Deutsche Telekom, podľa ktorého sa v jeho ponuke objavia zariadenia s podporou LTE+ v priebehu tohto mesiaca, čím by sa mohli potvrdiť staršie špekulácie o iPhone 5S. Do plnej prevádzky by však mala LTE+ sieť nastúpiť 1. októbra/října, teda pár dní po očakávanom spustení predaja iPhone 5S.

Server weiphone.com však vidí situáciu o niečo inak – Podľa jeho prehlásenia by mal Apple konať v týchto krajinách iba lokalizované konferencie, teda by mal predstavenie produktov uviesť aj v nemeckom a japonskom jazyku. Výnimkou ostáva jedine prvá zastávka – Peking. Tu sa očakáva, že Apple neoznámi len svoje nové produkty, ale tiež oznámi spoluprácu s veľmi vplyvným operátorom China Mobile. Ten poskytuje prístup k mobilným sietiam viac ako 700 miliónom užívateľov, a otvoril by tak veľmi významný trh jak pre Apple, tak aj pre jeho nový, lacnejší iPhone 5C.

Apple_keynote_2013
*Zdroj: weiphone.com; telekom.com; macerkopf.de; nikkei.com

Dnes nejčtenější

.