Zavřít reklamu

Po posledných správach už aj Wells Fargo verí, že sa Applu podarí tento rok zvýšiť hodnotu akcií, a práve preto sa analytik Maynard Um rozhodol zvýšiť predpokladanú hodnotu akcií AAPL na úroveň 525 až 575 dolárov. K tomu by mali podľa analytika dopomôcť najmä nové technológie od spoločnosti AuthenTec, ako aj vzťahy s novými operátormi. Jedným z najvýznamnejších nových operátorov je pritom China Mobile, ktorá poskytuje prístup k mobilnej sieti viac ako 700 miliónom čínskym používateľom.

Druhým významným ťahúňom pre rast hodnoty akcii je iPhone 5S, teda tohtoročný model telefónu iPhone. Ten by mal ako jednu z najhlavnejších funkcií ponúknuť snímač odtlačkov prstov od spoločnosti AuthenTec, ktorú Apple odkúpil v minulom roku. Podľa analytika by mala prítomnosť senzoru odtlačkov prstov spôsobiť zvýšenie predaja iPhone 5S a podobných zariadení v korporátnej sfére, kde si môže nájsť veľké uplatnenie kvôli ochrane firemných a osobných dokumentov. Firmy ale nebudú jediné, ktoré si pre snímač odtlačkov prstov nájdu opatrenie – v dobe, kedy si bežní používatelia ukladajú do telefónu osobné dáta alebo vykonávajú platby, má táto technológia veľký význam.

Finger-Print-Sensor

Nie je to ale iba o iPhone 5S. Zatiaľ čo analytik od iPhone 5S očakáva nárast hrubej marže, lacnejší a farebný iPhone 5C otvorí Applu nové trhové príležitosti. Aj vďaka nemu by mohol Apple zvýšiť počet mobilných operátorov, ktorí by poskytovali jeho telefón svojim zákazníkom. Pokiaľ by totiž Apple uzavrel zmluvu so 100 ďalšími operátormi, vo fiškálnom roku 2014 by mohol predať až o 31,5 milióna viac telefónov iPhone ako dnes.

Apple ale nemusí byť prvý výrobca, ktorý začne predstaví telefón so snímačom odtlačkov prstov. Jeho konkurent, Samsung Mobile, by mal už v najbližších hodinách predstaviť nový Galaxy Note III, a práve ten by mal ponúknuť snímač odtlačkov prstov v tlačítku Domov. Tomu nenasvedčujú len dohady, ale aj nové patenty a rozhranie FingerprintService.apk v interných súboroch. Podľa kódu je zrejmé, že Samsung nechce využívať snímač odtlačkov len k tomu, aby si používateľ mohol odblokovať svoj telefón, ale zároveň by umožnil ostatným užívateľom využívať prístroj v „Guest“ režime, v ktorom by nemali prístup k citlivým údajom majiteľa telefónu.

galaxy-note-3-screen
*Zdroj: AppleInsider (odkaz #1) (odkaz #2); SonnyDickson.com (obrázok Galaxy Note III)

Dnes nejčtenější

.