Zavřít reklamu

Aby spoločnosť vyrábala vysokokvalitnú zvukovú techniku, nemusí mať množstvo divízií, tisícky pracovníkov, ani fabriky po celom svete. Presne to je prípad nemeckej spoločnosti Beyerdynamic, ktorá vyrába svoje produkty priamo v Nemecku, odkiaľ táto 300-členná spoločnosť pochádza. SvetSluchatek.cz nám do rúk odovzdáva model sluchátiek DT-440, ktoré ponúkajú nielen skutočne vysokokvalitný, audiofilný zvuk, ale zároveň ho ponúknu za pomerne nízku cenu, pokiaľ sa rozhodneme porovnať ich s konkurenciou. Aké sú naše dojmy?

Exteriér

Ako inak, začneme dizajnom. Dizajn slúchadiel je pomerne obyčajný, avšak kombinácia čiernej a striebornej k nim pasuje. K slúchadlám je pripojený 3-metrový kábel so zlatou koncovkou, vďaka čomu je prenos zvuku ešte rýchlejší a kvalitnejší. Zlatý v tomto prípade nie je iba 3,5-milimetrový jack, ale Beyerdynamic k slúchadlám DT-440 dodáva aj pozlátenú redukciu na 6,3-mm jack. Slúchadlá sú však otvorené a tak nie sú veľmi vhodné pre DJ-ov, ktorí začínajú uvažovať o kúpe nových slúchadiel. Slúchadlá sú pomerne veľké a to platí a tak vám doslova zakryjú celé uši a blízke okolie. Pokiaľ si navyše kúpite slúchadlá zo serveru SvetSluchatek.cz, existuje veľká šanca že vo vnútri krabice nájdete veľmi pekný záručný list.

Tým sa zároveň dostávame k obsahu balenia. Jeho obsah je skutočne minimalistický a tak v ňom okrem slúchadiel a dokumentácií nenájdete prakticky nič iné. Aj vďaka tomu je vkladanie slúchadiel do nej veľmi rýchle. Slúchadlá sú o niečo ťažšie ako iPad mini, a preto vážia 320 gramov. Niektorým poslucháčom môže chýbať absencia ovládacieho panelu, ale nemyslím si, že by sa k týmto slúchadlám hodil.

beyerdynamic-dt-440-edition-2007-default
Zvuk

DT-440 sú totiž určené na domáce počúvanie, čo potvrdzuje aj ich veľkosť. Slúchadlá sú zvonku navyše hlučné, a tak podľa mňa nie je vhodné nosiť ich po vonku alebo napríklad v MHD. Kvalita zvuku je v tomto prípade skutočne špičková – slúchadlá nijak neovplyvňujú basy ani výšky, a tak každá jedna skladba znie presne tak, ako by mala znieť. Vrámci hudobného testu sa testovalo mnoho žánrov, medzi ktoré patrila aj elektronická hudba, hip-hop či dokonca rock. Zvuk si pochvaľujem pri každom menovanom žánri, keďže poslucháč skutočne počuje aj tie najmenšie detaily. O šume sa nedá hovoriť vôbec, ten som totiž nepočul absolútne nikde! Na svoje si pri počúvaní skladieb prídu aj hráči. Slúchadlá som si totiž zobral aj k notebooku a na vlastnej koži som si vyskúšal, ako sa s nimi hrajú novodobé FPS hry, napríklad Medal of Honor a Battlefield 3. Pokiaľ sa rozhodnete hrať v tmavej miestnosti a jediným zdrojom svetla je obrazovka, so slúchadlami Beyerdynamic DT-440 budete mať pocit, akoby ste boli skutočne na bojisku a skutočne bojujete proti nepriateľskej frakcii. Ako uvádza výrobca, jedná sa o prémiové slúchadlá a ja s jeho tvrdením plne súhlasím. Nejedná sa o slúchadlá na počúvanie, jedná sa o slúchadlá pre zážitok.

beyerdynamic-dt-440-edition-2007-4508
Verdikt

Čo teda dodať nakoniec? Pokiaľ hľadáte lacné a zároveň špičkové slúchadlá, Beyerdynamic DT-440 môžu byť ideálnym kandidátom. Slúchadlá ponúkajú audiofilnú kvalitu zvuku, a preto sú vhodné nielen na domáce počúvanie hudby, ale aj na mnohé ďalšie činnosti, využiť ich môžu nájsť aj hráči počítačových hier. Z hľadiska zvuku si preto odnášam veľmi dobré dojmy, a určite by som tieto slúchadlá odporučil každému, kto hľadá produkt v cenovej relácii do 150 euro. Slúchadlá ponúkajú pozlátený 3,5-mm a 6,3-mm audio jack, a tak sú vhodné pre každý prístroj, ktorý narába s hudbou. Slúchadlá nám na recenziu zapožičal portál SvetSluchatek.cz.

  • Beyerdynamic DT-440 Edition 2007 si môžete zakúpiť za 2 890 Kč na SvetSluchatek.cz

beyerdynamic-dt-440-edition-2007-4511
Technické parametre:

  • Frekvenčná odozva: 10 – 35 000 Hz
  • Impedancia: 32 ohmov
  • Maximálne SPL: 95 dB
  • Výkon: 100 mW
beyerdynamic-dt-440-edition-2007-4509

Dnes nejčtenější

.