Zavřít reklamu

Když ztratíte iPhone, iPod nebo iPad je to vždy záležitost, která rozhodně nepotěší. Pokud si však představíme zřejmě trchu naivní situaci, že váš přístroj najde někdo, kdo se jej rozhodne vrátit, má problém v případě, kdy máte telefon uzamknutý heslem.

Apple bohužel na tuto možnost příliš nemyslí a tak je nutné buď používat Find my Phone nebo se v podstatě rozloučit s možností, že vám telefon nkdo vrátí. Pokud používáte Find my Phone, můžete v případě ztráty telefonu nechat na displeji zobrazit informaci s vašim kontaktem. pokud je však tato funkce neaktivní, nastává problém. I kdyby chtěl nálezce přístroj vrátit, má bohužel smůlu, protože není schopen získat přístup ke kontaktům a zavolat na některé z vašich čísel.

Pokud tedy nepoužíváte Find my Phone a vsázíte na slušnost lidí, pak je zřejmě vhodnější raději passcode nepoužívat vůbec. Problém je však v tom, že v současné době máme ve svých telefonech prakticky celý svůj život a rádi je chráníme heslem. Apple by tak mohl přidat na obrazovku zamknutého telefonu nebo v momentě kdy zadáváte heslo možnost zobrazit například jen jedno zvolené číslo, na které může nálezce přístroje volat.

V opačném případě síce může telefon předat na policii, ovšem pokud jej zapomenete například v letadle nebo jiném dopravním prostředku, bude pro vás poměrně obtížné najít policejní oddělení, na kterém se telefon nachází. Apple bohužel na tuto možnost nemyslel a vsází na to, že každý automaticky používá Find my Phone a v případě ztráty přístroje nechá na jeho displeji zobrazit kontakt.

iPhone_5

Dnes nejčtenější

.