Zavřít reklamu

Apple, ty sám veľmi dobre vieš, prečo si vznikol – tvojim posolstvom pre tento svet je vyvíjať inovatívne a kvalitné produkty, a ukazovať ostatným, že majú čo doháňať. Tak prečo to teda nerobíš? Prečo vychádzaš zo svojej dráhy? Máš množstvo patentov, ktoré sa dnes dajú ľahko realizovať, priniesť do skutočného sveta a potešiť tak nimi nás, tvojich fanúšikov. Ale prečo si patentuješ niečo, čo nemáš?

Ako redaktor, ktorý sa rozhodol venovať svoj život štúdiu tvojej filozofie, si začínam myslieť, že niečo robíš zle. Je pravda, že tohtoročný Mac Pro je skutočná inovácia a skutočne nádherný produkt – ale to nestačí. Máš množstvo patentov, ktoré sa týkajú napríklad výdrže batérie v iPhone. Povedz mi preto, prečo tvoj nový iPhone vydrží sotva 10 hodín používania a tvoj nepriateľ vyrába prístroje s takmer dvojnásobnou výdržou batérie? Prečo mi Galaxy S4 vydržala takmer dvojnásobne viac, aj keď musí živiť väčší displej s ešte vyšším rozlíšením? Vieš dobre, že batéria je veľký problém u iPhone a ty hrdo tri roky po sebe vyhlasuješ, že zachovávaš „tú istú skvelú výdrž batérie“? Pravda bolí, ale tá výdrž je v skutočnosti mizerná! Máš vo svojej knižnici pomerne veľa patentov, ktoré sa týkajú výdrže batérie, ale prečo ich nevyužívaš? Prečo do toho prekliateho telefónu radšej cpeš výkonnejší hardvér? Tak výkonný hardvér, že dnes ho využije asi toľko aplikácií, že ich dokážem spočítať na jednej ruke?

Ver mi Apple, že robíš chybu a musíš sa poučiť. Keďsa už o tebe vyhlasuje, že si najinovatívnejšia spoločnosť sveta, tak to dodržuj aj naďalej a nenechaj sa zruinovať tým, že vo svojom vedení máš iného človeka. Nezabúdaj na to, že ty a Steve máte rovnakú DNA – plnú inovácie, pokrokového myslenia a perfekcionizmu. To sa ale nesmie týkať iba tvojich počítačov, ale aj telefónov. Pevne dúfam, že ak si tieto slová prečítaš, vzchopíš sa a využiješ svoje patenty v praxi – či už bláznivé myšlienky, funkcie drahé na vývoj, alebo pomerne realistické nápady. Vytvoril si to, tak sa o to podeľ so svetom.

patent-bateria

Dnes nejčtenější

.