Zavřít reklamu

Na to, že technologické spoločnosti chcú vytvoriť hodinky či okuliare ako doplnok k telefónu, sme si celkom zvykli. Niektoré spoločnosti však zachádzajú ďalej a miesto toho, aby predstavili inteligentný kus oblečenia, predstavujú telefón. Telefón, ktorý poslúži ako doplnok k vášmu telefónu. Pokiaľ ešte stále váhate, či to myslíme smrteľne vážne, čítajte pozorne ďalej – Tento prístroj nesie označenie HTC Mini+ a vyrobila ho spoločnosť HTC. Prístroj je kompatibilný len s jej vybranými zariadeniami, ale zmienku o klasickom HTC One nikde nevidíme.

Momentálne je totiž prístroj schopný spolupracovať len so štyrmi zariadeniami a to s HTC One mini, HTC Butterfly S, HTC Desire 200 a HTC Desire 500. Nepoznáme skutočný dôvod, prečo sa HTC rozhodlo vytvoriť takýto zvláštny doplnok, no na svojej oficiálnej stránke zverejnil všetky technické parametre, a niektoré z nich určite upútajú prezentujúcich a divákov televízie. Práve možnosť ovládania televízie alebo prezentácie na konferencii je jednou z hlavných funkcií, ktoré má tento telefón v ponuke. Inak sa jedná o bežný tlačítkový telefón, na ktorý sme mohli naraziť ešte pred pár rokmi.

htc-mini-plus-2

HTC Mini+ disponuje 1,5-palcovým OLED displejom s rozlíšením 128 x 128 pixelov, na pestrofarebný displej však treba zabudnúť. Podľa oficiálneho prehlásenia sa jedná o čiernobiely displej s podporou štyroch farieb, pričom základnými sú čierna a biela. Lákadlom môže byť vstavaná funkcia diaľkového ovládania pre PowerPoint, ako aj plná kompatibilita so Sense TV. O konektivitu sa tentoraz postará Bluetooth 2.1 a NFC, ktoré poslúži k párovaniu zariadenia. Vo vnútri sa nachádza batéria s kapacitou 320 mAh, vďaka ktorej prístroj vydrží 9 hodín hovoru alebo 95 hodín úsporného režimu. Prístroj je paradoxne iba o 0,45 milimetra tenší v porovnaní s iPhone 5, aj keď toho ponúka omnoho menej. V praxi tak môžeme HTC Mini+ pokladať za doplnok pre telefón, ako aj diaľkový ovládač po vzore Apple Remote, tentoraz určený pre Sense TV a PowerPoint. Od neho sa ale odlišuje prítomnosťou displeju a kratšou výdržou batérie.

htc-mini-plus

Dnes nejčtenější

.