Zavřít reklamu

Když kolegové z našeho spřáteleného magazínu CDR.cz vyrazili na letošní Gamescom, narazili na zajímavý stánek společnosti Game Technologies, na kterém se představila světová novinka, herní kostka a ovladač pro iOS s názvem Dice+. Novinka spojuje rovnou několik moderních technologií do herní kostky o váze pouhých 25 gramů. Najdeme v ni technologii Bluetooth 2.1 pro starší zařízení nebo 4.0 pro ty novější jako je například iPhone 5. Kromě toho v sobě ukrývá také gyroskop, akcelometr, digitální kompas a co bychom možná nečekali jsou teplotní čidla. Jednotlivé plochy kostky jsou pak vybaveny ještě dotykovými senzory, díky kterým kostka okamžitě ví, jaké číslo padlo.

Vývojáře je nutné pochválit zejména za použití dvojice Bluetooth technologií, díky čemuž je zařízení dostupné skutečně pro všechny iOS produkty a jediný rozdíl je v tom, že uživatelům s Bluetooth 4.0 vydrží déle nabité. Kostka zobrazující číslice v 260 milionech různých barev nabídne výdrž baterie až 20 hodin při plném využití nebo 2 měsíce při stand-by režimu s tím, že dobití pomocí USB portu ukrytého pod stranou s číslicí 1 trvá necelé dvě hodiny. Zajímavostí je, že některé vnitřní části jsou vytištěny na 3D tiskárně.

Kostku samozřejmě můžeme použít pro tradiční hry jako je například Člověče nezlob se na iOS s tím, že jakmile hodíme pohne se na displeji tabletu nebo smartphone figurka sama o počet políček, který zaznamená kostka. Můžeme nastavit také mód proti podvádění, kdy kostka sama pozná zda jste hodili tak jak máte nebo jste ji jen položili na stůl. Kostku je však díky akcelometru a dotykovým senzorům možné použít i pro ovládání her, tak jak jsme si to ukázali například u inteligentní koule Sphero, které však chybí tlačítka. Kostku jednoduše vezmete do ruky a pomocí gyroskopu ovládáte například letadlo, loď nebo auto v jednotlivých hrách a v případě kdy potřebujete vystřelit, stiskněte některé z číslic.

gallery-1-7342a59555216456b12caf704114df9b

Co mi osobně přijde nejzajímavější vzhledem k tomu, kolik technologií kostka nabízí je její cena, ta je totiž stanovena na pouhých 39,99€, za které si ji můžete koupit i v případě, kdy si nejste jisti tím, že ji budete používat každý den, ale kdy ji jednou za týden vytáhnete ze šuplíku a na pár desítek minut se zabavíte. Více informací a objednávku najdete přímo na dicepl.us. Kromě samotné kostky získáte také Micro USB kabel, ochranný sáček, manuál a šest her pro iOS.

Dnes nejčtenější

.