Zavřít reklamu

Když vezmeme v úvahu, že Steve Wozniak často nešetří kritikou ani na úkor své bývalé společnosti Apple, kterou spolu se Stevem Jobsem založil, asi nemusíme dlouho spekulovat nad tím, jak se vyjádřil na adresu Microsoftu. Wozniak v rozhovoru pro televizní stanici BBC uvedl, že odchod Ballmera Microsoftu může jen prospět, protože odcházející CEO Microsoftu Steve Ballmer nebyl ve své funkci generálního ředitele tak výrazný jako Steve Jobs v Applu. Microsoft podle Wozniaka usnul na vavřínech, které si vytvořil fenomenálním úspěchem Windows a Office zejména v devadesátých letech a nedokázal zareagovat na změny, které se na trhu mobilních telefonů a počítačů za poslední roky udály.

Ostatně slova Wozniaka potvrdil samotný trh, když akcie okamžitě po oznámení, že Ballmer během následujících dvanácti měsíců opouští svoji pozici CEO Microsoftu, zvýšily svoji hodnotu o téměř deset procent. Apple, který Wozniak založil, naopak pochválil za jeho pružnost a inovativní přístup k technologiím, díky kterému se mu podařilo udržet si náskok a v podstatě udávat tempo ve světě výpočetních technologií. Wozniak podpořil také Tima Cooka, současného generálního ředitele nebo-li CEO společnosti Apple, který během uplynulého víkendu oslavil dva roky ve své funkci.

Wozniak však nezapomněl připomenout, že Samsung je pro Apple skutečně silný soupeř a uvedl: „Samsung má vynikající marketingové schopnosti, mají distribuční kanály na mnoha trzích, na kterých Apple nepůsobil nebo dokonce ani nyní nepůsobí. Pro Apple to bude znamenat boj. Steve Wozniak je známý tím, že v posledních letech užívá své stovky milionů dolarů, které vydělal po založení společnosti Apple, propaguje vozítko Seagway a obráží nejrůznější přednášky nebo televizní show po celém světě, ve kterých rád dává rozhovory.

*Zdroj: bbc.co.uk

Dnes nejčtenější

.