Zavřít reklamu

Nejznámější a nejpoužívanější benchmark na platformu OS X přichází v nové verzi a již nyní tak můžete stahovat GeekBench 3. A zatím co se u předchozích verzí měřil vždy takzvaný surový výkon počítače, který ve výsledku sice řekl, jak moc výkonný je počítač, ale neodhalil jak výkonný je při běžné práci, nová verze přináší právě možnost změřit výkon počítače v reálných podmínkách. GeekBench 3 nově umožňuje například simulovat zmenšování obrázků, práci s grafikou nebo ostatní, běžně používané věci.

Uživatele tak vůbec poprvé v historii GeekBench získávají možnost změřit si výkon počítače v takové formě, v jaké jej následně skutečně vnímají během práce. Nově je tedy k dispozici rovnou 15 zbrusu nových testů, ale také možnost měřit výsledky jednoho a více jader procesoru. iOS verze GeekBench 3 se pak dočkala přepracování designu po vzoru iOS 7. Je také nutné dodat, že nový GeekBench je přísnější než jeho předchůdce a tak zatím co u GeekBench 2 se můj MacBook Pro Early 2011 s 16GB RAM a SSD diskem dočkal 8817 bodů, u GeekBench 3 to bylo již jen 8204.

Pánové z Primate Labs jsou si samozřejmě úspěchu své aplikace dobře vědomi a ví, že obzvláště na OS X se GeekBench používá na měření výkonu v naprsto drtivé míře. Základní licence na GeekBench 3, kterou můžete použít na jednom stroji s OS X stojí v rámci výhodné úvodní akce do 31. 8. 2013 pouze 8,99€, později bude k dispozici za 13,99€. Pokud chcete licenci kterou můžete použít pro stroje s OS X, Windows a Linux, pak v rámci akce stojí licence 13,99€ a poté bude za 21,99€. I nadále však zůstává zdarma možnost otestovat pomocí GeekBench 3 svůj počítač s OS X v 32-Bitovém režimu. Pro další testy nebo pro testy v 64-Bit je však nutné již zakoupit licence. GeekBench 3 si můžete vyzkoušet nebo rovnou zakoupit přímo zde.

GeekBench 2

geekbench_2

GeekBench 3

Dnes nejčtenější

.