Zavřít reklamu

Analytik spoločnosti Piper Jaffray, Gene Munster zverejnil svoje nové očakávania od lacnejšieho iPhone. Aj on totiž očakáva, že Apple tento rok skutočne predstaví dva modely telefónu iPhone, pričom sa má jednať o lacnejší iPhone 5C a drahší iPhone 5S. Nepochybne zaujímavo znie skutočnosť, že Apple by mal lacnejší variant iPhone 5 ochudobniť o určité funkcie, napríklad o digitálnu asistentku Siri, ktorú Apple predstavil v roku 2011.

Munster zároveň očakáva, že tento telefón sa bude predávať za 300 dolárov, pokiaľ vravíme o nedotovanom modeli. Hlavným odlíšením má byť práve absencia niektorých softvérových funkcií, medzi ktoré podľa neho patrí napríklad Siri. Očakáva tiež, že telefón ponúkne menej výkonný hardvér oproti iPhone 5, a teda by v predaji boli tri 4-palcové prístroje – iPhone 5, iPhone 5C a iPhone 5S. Analytik tiež uviedol svoje očakávania od iPhone 5S. Siedma generácia iPhone by mala podľa neho priniesť snímač odtlačkov prstov, ktorý si nájde niekoľko využití – prvým z nich by bol základný spôsob ako odblokovať telefón bez Slide to Unlock, a ďalším má byť bezpečnosť pri bezkontaktných platbách. Ak by totiž Apple priniesol telefón s NFC čipom, chce sa postarať o to, aby boli tieto platby bezpečné. O to sa postará práve potvrdenie nákupu snímačom, ktorý bude slúžiť aj na potvrdenie nákupov z iTunes a iOS App Store.

Finger-Print-Sensor

Bezkontaktné platby ale iba prídu. Podľa Munstera totiž schopnosť vykonávať takéto platby pribudne až do iOS 8 v roku 2014, a tým pádom až do budúceho zariadenia – iPhone 6. Kedy máme očakávať iPad? Analytik tvrdí, že Apple predstaví svoje budúce iPady v októbri, a bude sa jednať o iPad 5. generácie a iPad mini 2. generácie. Rovnako je podľa neho možné, že Apple na konci roku 2013 uvedie novú TV – nie je isté, či sa bude jednať o Apple TV 4. generácie, alebo plnohodnotný televízor. Podľa neho existuje 70% šanca, že sa produkt začne expedovať v prvej polovici 2014. V polovici budúceho roku máme taktiež očakávať väčší iPhone a hodinky iWatch.

iWatch3
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.