Zavřít reklamu

O hlavných funkciách iPhone 5S sa toho všeobecne moc nevie, avšak mnohí od neho očakávajú novinku v podobe snímaču odtlačkov prstov. Tento snímač by sa mal podľa doterajších správ nachádzať v tlačítku Home Button, ale doteraz sme nemali príležitosť počuť o tom, ako bude toto tlačítko vyzerať. Podľa posledných správ však nie je vylúčené, že sa Apple rozhodne úplne zmeniť tlačítko Home Button a zatiaľ čo doteraz bolo zapustené do vnútra zariadenia, teraz bude vyčnievať von, podobne ako na Samsung Galaxy S4.

Podľa analytikov by mal dokonca Apple použiť drahšie zafírové sklíčko miesto plastu, ktorý dodnes využíval u tlačidiel Home Button. Zafír je v iPhone pomerne nový materiál, keďže Apple ho prvýkrát použil ako kryt pre zadný fotoaparát v iPhone 5. Avšak, práve zafír môže mať veľmi veľké opodstatnenie. Narozdiel od plastu sa totiž jedná o veľmi odolný materiál, a môže tak uchrániť Home Button pred poškriabaním alebo poškodením pri páde zariadenia. Pády telefónov sú bežnou rutinou a ak by došlo k poškodeniu tlačítka Home Button, používatelia by už nemuseli svoj iPhone odblokovať, ak využívali snímač odtlačkov prstov na jeho odomknutie.

Analytici tvrdia, že ak by Apple chcel použiť snímač odtlačkov prstov, musel by zmeniť tvar tlačítka Home Button. Podľa ich prehlásenia totiž pod aktuálnym tlačítkom nie je dostatok priestoru na snímač, keďže sa tu nachádza Lightning konektor, reproduktor, mikrofón a 3,5-milimetrový audio jack. Práve vypuklý Home Button, aký vidíme napríklad na Samsung Galaxy S4, by mohol ponúknuť dostatok priestoru na to, aby sa doň zmestil aj toľko spomínaný senzor. Snímač ale nie je jediná vec, ktorú Apple obsiahne do iPhone 5S. Môžeme tiež očakávať výkonnejší procesor, 12-megapixelový fotoaparát s duálnym LED bleskom, a podľa niektorých v tomto telefóne uvidíme aj NFC anténu.

iPhone_vs_Samsung
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.