Zavřít reklamu

Aj Česi a Slováci z času na čas vytvoria aplikáciu, ktorá sa ukáže ako užitočná. Presne takýto cieľ si stanovil český vývojár Libor Polehňa, ktorý vytvoril novú edukačnú aplikáciu menom iStudy Pro, určenú pre všetky malé zariadenia so systémom iOS 5.0 alebo novším. Samozrejmosťou je preto aj podpora pre iPhone 3GS a iPod touch 3. generácie. Samotná aplikácia iStudy Pro je dostupná na iTunes Store iba za 0,89€, a tak v nej môžete aj vy nájsť uplatnenie.

Čo v konečnom dôsledku táto aplikácia ponúka? iStudy Pro je prakticky akousi vstupnou bránou k miliónom lekcií, ktoré sú dostupné na serveroch Quizlet.com a FlashcardExchange.com. Práve z nich aplikácia získava dáta a obohacuje sa tak o užitočné lekcie, ktoré sa chcete cez túto aplikáciu naučiť. Aj keď sa na úvod môže zdať, že je aplikácia zameraná na jazyky, môžeme tu vidieť napríklad aj rôzne lekcie z matematiky, dejepisu alebo ďalších predmetov. Hlavným ťahúňom tejto aplikácie je však podľa môjho názoru práve možnosť rýchlo získať prístup k mnohým zahraničným jazykom, napríklad k angličtine, nemčine či dokonca k španielčine.

istudy-1

Podľa toho sa zároveň odvíja ďalší priebeh používania. Ku každej vytvorenej sekcii si neskôr môžete pridávať ďalšie lekcie a pokračovať tak v učení sa bez väčších problémov. K tomu môže dopomôcť aj nové gesto, ktoré môže používateľom iOS 7 beta pripomenúť gesto pre otvorenie Spotlight. Takto si môžu používatelia pridávať ďalšie sekcie, či už zo spomínaných služieb alebo vlastnoručne. Práve tu sa naskytá akási jedinečnosť aplikácie iStudy Pro. Do aplikácie si môžete totiž pridať obsah aj vy sami, vďaka čomu môže aplikácia poslúžiť napríklad k rýchlemu učeniu sa pred skúškou, alebo ako ťahák behom skúšky. Samozrejme, novinkou je tu aj možnosť uplatniť obsah v ďalších dvoch sekciách.

Prvou z nich je „Study“. Ako názov napovedá, používateľ si tu zvolí predmet a lekciu, a spustí režim študovania. Obrazovka sa rázom rozdelí na dve sekcie, v ktorých uvidíme pojem a odpoveď. Takto sa môže používateľ naučiť celú sekciu, a keď je dostatočne pripravený, môže sa pustiť do testovania. K tomu poslúži tretia položka, „Test“. V nej sa prakticky stretneme s rovnakým prostredím, to sa ale odlišuje tým, že zakrýva jednu z dvoch uvedených hodnôt. Behom testu nie je používateľ nijak rušený, a tak má prakticky neobmedzený čas na to, aby ho dokončil. Výpočty aplikácie ale stále fungujú a tak sa po dokončení testu dočká používateľ výsledku, ktorý sa okamžite uloží do Štatistík. V nich nájde súhrn všetkých testov, ktoré vykonal, a zároveň sa dozvie, ktoré slová, pojmy alebo výpočty mu robili problém. Výhodou pre používateľov, ktorí majú problém so zrakom, je možnosť zmeniť veľkosť textu. Veľkosť písmen je možné zmeniť v stupnici od 10 do 20 pixelov.

istudy-2

V konečnom dôsledku to znamená, že aplikácia iStudy Pro je akýmsi mobilným pomocníkom pri učení, čo sa jej používateľom môže v budúcnosti veľmi zísť. Či už sa jedná o krátke učenie sa slov pred školskými skúškami alebo túto aplikáciu používa samouk, každý sa môže naučiť to, čo potrebuje. Pretože je aplikácia v angličtine, aplikáciu môžete odporučiť aj ľuďom zo zahraničia, ktorých poznáte a s ktorými pravidelne komunikujete. Podľa toho sa odvíjajú aj možnosti a vďaka službám Quizlet a FlashcardExchange môže každý získať to, čo potrebuje. Aplikácia navyše funguje na každom zariadení s iOS 5.0 alebo novším, a tak ju môžu plne využívať aj majitelia iPhone 3GS alebo iPod touch 3. generácie.

istudy-3

Dnes nejčtenější

.