Zavřít reklamu

Spoločnosť Samsung sa rozhodla v týchto dňoch zažiadať americký patentový úrad o schválenie trademarku, ktorý jasne potvrdzuje budúce plány tejto spoločnosti. Konkrétne vo svojom novom trademarku Samsung uvádza prístroj Samsung Galaxy Gear, ktorý by mal predstavovať inteligentné hodinky s vlastným systémom, funkciami a najnovšie aj s vlastným internetom. Ako sa ukazuje, tento prístroj je veľmi nebezpečný konkurent pre hodinky Apple iWatch, pretože z hľadiska funkcii sú veľmi vyspelé.

Podľa doterajších špekulácií a informácií by mali tieto hodinky poskytovať prístup k internetu, vykonávať telefónne hovory, čítať e-maily a mnoho ďalších vecí. Možno si poviete, že na tak malom displeji to pôjde iba ťažko, ale Samsung uvádza, že trademark na „Galaxy Gear“ sa netýka iba hodiniek, ale tiež náramkov s ohybným displejom. Práve niečo takéto sa vravelo o hodinkách od Applu a ako všetci dobre vieme, je to práve Samsung, ktorý prakticky stále získava informácie o budúcich prístrojoch Applu. Navyše, práve Samsung začiatkom tohto roku propagoval ohybné displeje, a tak nie je vylúčené, že ich chce použiť už tento rok.

Samsung sa už pred mesiacom rozhodol požiadať o ochrannú známku Samsung Galaxy Gear v Južnej Kórei, teda vo svojej domovine. Boj na poli inteligentných zariadení však bude veľmi silný, keďže podľa istých špekulácií sa Samsung rozhodne predstaviť tento prístroj už o mesiac na veľtrhu IFA 2013. Bude to Samsung alebo Apple, kto oficiálne otvorí veľkú bránu na trh inteligentných hodiniek? Súboj bude určite napínavý, ale pokiaľ vás viac zaujímajú štandardné, ale luxusné hodinky, určite navštívte náš Men’s Magazine.

samsung-gear-concept
*Zdroj: Finanční Noviny

Dnes nejčtenější

.