Zavřít reklamu

Čo sa stane po tom, ako si na seba oblečiete čierny rolák, modré džínsy a začnete predávať smartfóny? Máte možnosť prekonať predaje Applu. Aj keď to môže znieť neuveriteľne, je to pravda, a v týchto mesiacoch ju zažívajú obyvatelia Číny. Spoločnosť Xiaomi na čele s CEO Lei Jun, v tohtoročných štatistikách prekonala predaje Applu vrámci telefónov na území Číny. Práve Čína je miesto, ktoré môže Applu priniesť nesmierne veľké zisky a tak sa nemusíme diviť, že práve kvôli nej pripravuje telefón iPhone 5C.

Ako sa ukazuje, Apple v poslednej štatistike skončil až na 7. mieste, pričom sa mu podarilo v krajine predať iba 4,3 milióna kusov telefónu iPhone. Lepšími výsledkami sa preto môže chváliť ďalších šesť spoločností na čele so Samsungom, Lenovo a lokálnym výrobcom Yulong. Samsung pritom zaujal 17,6% trhu, a teda sa mu podarilo expedovať 15,5 milióna kusov telefónov. Lenovo sa na druhom mieste chváli s podielom 12,3% na trhu a 10,8 miliónmi expedovaných kusov.

Ako je na tom ale spomínaná spoločnosť Xiaomi? Tá sa nachádza na šiestom mieste, keďže sa jej podarilo expedovať 4,4 milióna zariadení, čím získala podiel 5%. Podiel Applu na trhu v Číne pritom predstavuje 4,8%. Práve tu môžeme vidieť, že ľudia v súčasnosti hľadia najmä na cenu zariadenia a práve vďaka tomu Apple môže hlásiť veľmi malé tržby. Apple je tak prakticky nútený, aby vypustil do predaja lacnejší prístroj menom iPhone 5C, ktorý bude na trhu predávaný s nižšou maržou. Spoločnosť Xiaomi si pritom berie značnú inšpiráciu práve z Applu. Nielen, že jej výkonný riaditeľ sa oblieka do rovnakého oblečenia ako Steve Jobs, ale veľmi podobne vyzerajú aj oficiálne konferencie tejto spoločnosti. O tom, ako vyzeralo ohlásenie telefónu Xiaomi Mi-Two, vám viac povie samotné video z konferencie:

*Zdroj: The Next Web

Dnes nejčtenější

.