Zavřít reklamu

Aj keď najnovšia beta iOS 7 obsahuje informácie o tom, že Apple tento rok uvedie iPad mini bez Retina displeju, s týmto displejom môžeme v budúcnosti určite počítať. Podľa ľudí, ktorí sú oboznámení s budúcimi plánmi Applu a jeho výrobcov, by sa mali spoločnosti zamerať na výrobu 7.9-palcových Retina displejov s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov pri 326 ppi. O výrobu displejov s vysokým rozlíšením by sa mali postarať výrobcovia Samsung, Sharp a LG Display.

The Wall Street Journal pritom tvrdí, že výroba zariadenia začne už v priebehu štvrtého štvrťroku. Okrem Retina displeju by mali byť zásadnou novinkou aj farebné zadné kryty, ktoré budú pravdepodobne odpovedať farbám aktuálneho iPod touch. Tieto tvrdenia sa však objavovali už minulý rok, v čase, kedy ešte nebolo vôbec isté, či Apple vôbec predstaví nejaký iPad mini. Pri tomto tablete sa Apple rozhodol ukončiť zmluvu s AU Optronics a jeho prácu pridelil spoločnostiam Sharp a Samsung. Za rozhodnutím stojí hlavne fakt, že podľa istého manažéra AU Optronics nezaznamenáva žiadny zisk z výroby displejov pre iPad mini.“

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že Apple potrebuje vyrobiť obrovské množstvo 7,9-palcových Retina displejov pre svoj tablet. Práve o to by sa mal postarať Samsung, ktorý ako 3. výrobca displejov bude schopný vytvoriť dostatočné množstvo displejov aspoň pre prvé expedované kusy. Nie je ale vylúčené, že sa dátum vydania tohto produktu posunie o niekoľko mesiacov, vďaka čomu najprv dôjde k vydaniu alternatívneho modelu s Apple A6, 1GB RAM a štandardným displejom. Podľa informácií by sa ale malo jednať o jeden z posledných prístrojov, ktoré budú obsahovať dôležité komponenty od Samsungu. Apple aj naďalej zvažuje, že veľkú časť budúcich čipov vyrobí TSMC, a displeje vyrobia spoločnosti Sharp a LG. TSMC by malo začať vyrábať čipy od budúceho roku.

ipad-retina
*Zdroj: The Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.