Zavřít reklamu

Keď sa už ľuďom prestávajú páčiť reklamy na Samsung Galaxy S4, spoločnosť začína hrať špinavú hru. Ako zistil portál AnandTech, Samsung úmyselne podvádza v benchmarkoch a ukazuje, že jeho telefón je ďaleko výkonnejší ako konkurenčný iPhone. Všetko sa pritom ukrýva v systémovom kóde menom BenchmarkBooster, ktorý jasne definuje, pri ktorých aplikáciách má telefón automaticky kamuflovať svoju skutočnú rýchlosť. Podvod sa pritom jedná oboch verzii telefónu, s procesormi Exynos 5 Octa aj Snapdragon 600.

Pokiaľ sa rozhodnete vykonať benchmark zariadenia cez niektorú z definovaných aplikácií, telefón vám ukáže, že jeho procesor pracuje na frekvencii 1.6GHz, respektíve 1.9GHz u modelu s procesorom Snapdragon. Samsung sa rozhodol v systéme telefónu menovať aplikácie AnTuTu, Quadrant, Linpack a Benchmark Pi ako tie, ktoré musia v testoch ukazovať falošné výsledky. Pokiaľ však použijete inú aplikáciu, získate úplne iné, nižšie výsledky. V prípade procesoru Exynos 5 Octa sa stretneme so štvorjadrovým Cortex-A15 na frekvencii 1.2GHz a úsporným Cortex-A7 na frekvencii iba 500MHz. Samsung pritom prehlásil, že čip A7 pracuje na frekvencii 1.2GHz, ktorá je až o 700MHz vyššia ako skutočná frekvencia.

Tieto zvláštne nastavenia využíva telefón pri všetkých aplikáciách a hrách, ktoré sú dostupné na Google Play a Samsung Apps. Rozdiel je cítiť aj v grafike. Grafický čip PowerVR SGX544MP3 by mal pracovať na frekvencii 533MHz, no pre všetky hry a aplikácie sa venuje iba 480MHz.

gs4-procesor
gs4-benchmark

 

Dnes nejčtenější

.