Zavřít reklamu

Parallels Software už pracuje na ďalšej verzii svojho virtualiačného softvéru a ako sa dalo čakať, jednou z najočakávanejších funkcií je plná kompatibilita so systémom OS X Mavericks. Nová verzia populárneho programu nesie názov Parallels Desktop 9 a vyjde približne rok po tom, ako bol spustený predaj predchádzajúcej verzie. Pretože je program iba v beta verzii, spoločnosť sa rozhodla spustiť uzavretý beta test svojho programu. Do testovania sa môžete zapojiť iba ak dostanete oficiálnu pozvánku od Parallels.

Nový program vyjde zrejme s menším omeškaním, keďže Apple doteraz nevydal finálnu verziu svojho OS X Mavericks. Deviata verzia známeho virtualizačného software je už teraz plne kompatibilná s OS X Mavericks Developer Preview, a prispôsobuje sa budúcnosti. Parallels 9 by mal uľahčiť inštaláciu systémov Windows na počítače Mac bez DVD mechaniky. Práve mechanika SuperDrive bola odstránená z takmer všetkých počítačov Mac, s výnimkou štandardného MacBook Pro.

Spolu s týmito zmenami by sme sa mali dočkať aj vylepšeného režimu Coherence View, vylepšeného tvorenia a upravovania klávesových skratiek, a rovnako by mala pribudnúť aj podpory pre Copy & Paste u virtualizovaných Mac OS X. O programe zatiaľ nie sú známe žiadne ďalšie informácie, budeme vás však o nich informovať.

parallels9
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.