Zavřít reklamu

Známy americký portál Business Insider dnes zverejnil zaujímavé informácie ohľadom budúceho zariadenia spoločnosti Apple, ktorým bude plastový iPhone. Ako tvrdí magazín, lacnejší prístroj sa bude skutočne volať iPhone 5C a nie iPhone Lite, ako sme pôvodne počuli. Zdroj, na ktorý sa Business Insider odvoláva, je veľmi úzko napojený na niektorého z interných zamestnancov spoločnosti, ktorý je oboznámený s projektom.

Prečo však uvidíme iPhone 5, iPhone 5S a iPhone 5C? Ako tvrdí zdroj, „C“ by malo predstavovať pojem „Color“, vďaka čomu je celkom pravdepodobné, že prístroj bude v skutočnosti ponúkať plnohodnotnú výbavu aktuálneho modelu. Výnimkou však bude odlišné telo, ktoré bude tentoraz plastové a v niekoľkých farbách. Konkrétne by mal byť tento telefón dostupný v bielej, žltej, ružovej, modrej a zelenej. Magazín sa však obáva toho, že pojem „C“ si bude množstvo ľudí spájať predovšetkým s pojmom „Cheap“, keďže telefón bude v skutočnosti lacnejším variantom iPhone 5.

Zaujímavá je aj správa, že Apple hodlá súčasne s týmto telefónom spustiť aj predaj iPhone 5S, vďaka čomu môže čiastočne znevýhodniť lacnejší model oproti hliníkovému. Na druhú stranu nie je vylúčené, že práve plastový model bude značne kanibalizovať predaje iPhone 5S, keďže ľudia dnes mnohokrát hľadia práve na cenu produktu. Nakoniec sa očakáva, že telefón môže stáť minimálne 350 dolárov, vyššia cena však nie je vylúčená. Práve vďaka tomu bude lacnejší model zariadením strednej triedy, a nie úplným low-costom ako v prípade iných firiem. Osobne zastávam názor, že názov iPhone Lite je ďaleko vhodnejší pre tento prístroj.

iphone5c-appleinsider

*Zdroj: Business Insider

 

Dnes nejčtenější

.