Zavřít reklamu

Tropické počasí v letošním roce panuje již několik dnů nad celým územím střední Evropy a podle předpovědí se ho nezbavíme ještě minimálně dva až tři týdny. Právě proto se stejně jako v zimě na to Jak používat iPhone v mrazivém počasí a na co si dát pozor, tentokrát podíváme na opačný extrém. Tím jsou samozřejmě tropické teploty, které panují v současné době na našem území, i když v tropech se k vysoké teplotě přidává ještě další nepříjemný aspekt, kterým je vlhkost a pokud jste na pobřeží, pak také krystalky soli. Pokud tedy míříte za sluncem někam k moři, podívejte se na náš článek Chystáte se k moři? Otestovali jsme podvodní pouzdra která stojí za to.

Pokud jste v ČR nebo SR, nemusíte řešit problém se solí nebo s vlhkostí, co je však problém současných dní je vysoká teplota, která místy překračuje až 35° C, což je poměrně zásadní hranice. Právě 0° C až 35° C je totiž provozní teplota všech iPhonů, iPodů a iPadů. Provozní teplotou se rozumí teplota při které můžete telefon používat. Pokud navíc necháte iPhone například na přístrojové desce auta, může se teplota snadno vyšplhat až na 45° C, což je maximální skladovací teplota, tedy teplota při které může být telefon ve vypnutém stavu skladován.

Pokud chcete svůj telefon ochránit před teplem, platí jednoduché pravidlo, vše co zvyšuje vybíjení baterie, zvyšuje také teplotu telefonu. Pokud jste tedy v opravdu vysokých teplotách, je vhodné nepoužívat funkce typu GPS, mobilní internet nebo například hrát náročné hry, s tím že nejnáročnější hry a aplikace jsou většinou ty, ve kterých najdeme reklamní bannery, jenž vytěžují procesor telefonu víc než samotná aplikace. Vyplatí se také vypnout v multi-taskingu veškeré aplikace, které aktivně nepoužíváte. Apple však samozřejmě nevyrábí nejlevnější přístroje na trhu a tak myslí také na jejich ochranu, pokud tedy teplota v přístroji dosáhne opravdu hraničních mezí, automaticky se objeví varování s textem, který oznámí, že je potřeba nejprve snížit teplotu telefonu, než jej budete opět používat. Nemusíte se tedy bát toho, že se telefon poškodí vysokou teplotou, pokud se již podobné varování objeví, telefon vypněte a použijte až budete na chladnějším místě.

Snažte se také vyvarovat používání obalů, které ohřívání telefonu, přehrávače nebo tabletu ještě podporují. Pokud například používáte kožený obal, sami tušíte, že v současné době tím iPadu na teplotě příliš nepomůžete. Alespoň v době kdy s telefonem nebo jiným zařízením aktivně pracuejte, vytáhněte jej ze všch obalů a nechte na něj volně pourdit vzduch.

Kde je naopak u všech tabletů, telefonů nebo přehrávačů společnosti Apple a také jakékoli jiné problém a hrozí skutečně hardwarové poškození je v oblasti displeje. Pokud necháte na displej celý den svítit slunce, může se objevit zežloutnutí displeje. To sice můžete zkusit reklamovat a je velice reálné, že bude vaše reklamace uznána, ale pokud nebude, příliš s tím nenaděláte. Displej může zkrátka při vystavení na přímém slunci v současných teplotách na některých místech zežloutnout. Dávejte si tedy pozor na to, kde telefon používáte a snažte se vyvarovat tomu, aby displej zůstal delší čas na přímém slunci. Pokud jste například na zahradě, položte telefon vždy displejem dolů a nevystavujte jej zbytečně přímému slunečnímu záření.

Jak se starat o iPhone, iPod nebo iPad při vysokých teplotách

Dnes nejčtenější

.