Zavřít reklamu

Pokiaľ si myslíte, že lacnejší iPhone nemá šancu na úspech, mýlite sa. Je síce pravda, že tento telefón ponúkne plastové telo, no ako sa ukazuje, ľudia v dnešnej dobe hľadia hlavne na cenu produktu. Práve preto sa nemusíme čudovať, že si v minulom štvrťroku zakúpilo omnoho viac ľudí telefón iPhone 4 miesto iPhone 5. Túto zaujímavosť odhalil už samotný Apple pri ohlásení finančných výsledkov za uplynulý štvrťrok. Práve v ňom sa mohol Apple tešiť z predajov iPhone 4 a nie z predajov iPhone 4S či iPhone 5.

K odhaleniu tejto zaujímavosti došlo po tom, ako Apple uviedol priemernú cenu iPhone 580 dolárov, čo je o viac ako $30 menej oproti predchádzajúcemu štvrťroku. Za všetko pritom môže ďakovať obrovskej dostupnosti iPhone 4, ktorý je v obchodoch Apple Store dostupný zadarmo na dvojročný kontrakt. Nedotovaný prístroj pritom stojí 450 dolárov. Priemerná cena nedotovaného zariadenia napomáha predajom aj v zahraničí či v našej republike. Cena nedotovaného iPhone 4 s 8GB pamäťou začína už na úrovni 350€, vďaka čomu dokáže tento elegantný prístroj konkurovať viacerým zariadeniam v podobnej cenovej relácii. Prečo si však ľudia nevybrali výkonnejší model za 99-dolárový príplatok? Odpoveď je jednoduchá: Chcú mať svoj iPhone za tak lacno, ako sa len dá.

Práve preto sa mohol Apple v poslednom období presvedčiť, že sa mu skutočne oplatí investovať do vývoja lacnejšieho zariadenia, ktorým by mal byť iPhone Lite. Za predaj starších zariadení totiž zarába značne menej ako za predaj najnovších zariadení, a to aj napriek tomu že si tieto telefóny kupujú masy ľudí. Plastový model iPhone tak nebude lacnejším variantom preto, aby spravil telefón dostupný masám, ale aby spravil ziskový telefón.

iphone4-free
*Zdroj: The Atlantic Wire

Dnes nejčtenější

.