Zavřít reklamu

Ako inak, aj tento rok očakávame predstavenie nových modelov iPhone a iPad. Práve preto viacerých ľudí napadá otázka – kedy budú tieto zariadenia ohlásené? Všetky posledné špekulácie, ako aj ohlásenie výsledkov za uplynulý štvrťrok, ukazujú práve na to, že prvé významné zariadenie bude predstavené v septembri / září. Podobne ako minulý rok, aj tento rok bude tým zariadením nový telefón iPhone.

Analytici uvádzajú hneď niekoľko dôvodov, prečo by mohol Apple predstaviť svoj iPhone práve v septembri. Apple behom ohlásenia uviedol, že očakáva tržby vo výške 34 až 37 miliárd dolárov, s maržami okolo 36 až 37 percent. Práve toto je podľa analytika Walta Piecyka dôvod, prečo by sa práve vtedy mal predstaviť nový iPhone. Ako tvrdí, tieto čísla sú možné iba v prípade, že spoločnosť skutočne predstaví jeden zo svojich kľúčových produktov, a najväčší zisk tvoria práve telefóny iPhone. Svoje v tomto prípade tvoria aj uvádzané marže, keďže marže pri telefónoch iPhone sú vždy vyššie ako marže pri iPadoch, a to aj pri spustení predaja, kedy sú marže o niečo nižšie.

Veľmi podobnú teóriu zdieľa aj analytička Katy Huberty zo spoločnosti Morgan Stanley. Podľa nej existujú tri dôvody. Prvým z nich je fakt, že sa Apple nechcel veľmi rozpovedať o tržbách behom jednotlivých mesiacov. Práve preto je veľmi možné, že prvým prístrojom bude práve iPhone a k jeho predstaveniu dôjde až v septembri, teda v poslednom mesiaci tohto štvrťroku. Druhým dôvodom sú veľmi vysoké očakávania na tento štvrťrok. Nakoniec, Apple vraví že ho čaká veľmi zaneprázdnená jeseň, a jediným jesenným mesiacom v tomto štvrťroku je práve september/září. Očakávania však nevyzerajú tak, že by sme mohli očakávať ohlásenie iPadu. Ten môžeme očakávať najskôr o mesiac neskôr, v októbri/říjnu.

iMoney

*Zdroj: AllThingsD

Dnes nejčtenější

.