Zavřít reklamu

Podobne ako prehlásil tento týždeň analytik Ming-Chi Kuo, tak aj portál China Times hlási, že Apple hodlá na jeseň predstaviť aktualizované verzie počítačov MacBook Pro. Aj keď nie je známe, či Apple stále myslí na klasické non-Retina modely alebo ich plnohodnotne nahradí verziami s Retina displejom, všeobecne sa očakáva že Apple uvedie do predaja počítače s procesormi Intel Haswell, ktoré sa nachádzajú už v tohtoročnom MacBooku Air a novom Mac Pro.

Použitie procesorov Haswell je však jediná vec, ktorú o tohtoročnom MacBook Pro vieme. Dodávatelia však tvrdia, že cena výsledného produktu môže byť rovnaká alebo veľmi podobná tej, za ktorú sa predáva aktuálna generácia. Základný 13-palcový model stojí 1199€, zatiaľ čo 13-palcový model s Retina displejom stojí 1499€. Nie je však vylúčené, že sa stretneme s ešte nižšími cenami. S použitím procesorov Haswell prichádza aj vyššia výdrž batérie a preto sa môžeme tešiť na to, že by budúca generácia ponúkla veľmi dlhú výdrž batérie. Navyše by sa tak mohla splniť ďalšia predpoveď analytika Ming-Chi Kua, ktorý už začiatkom tohto roku prehlásil, že Apple predstaví ešte tenší model 13-palcového MacBook Pro s Retina displejom.

Analytik mimo iného očakáva, že sa Apple začne sústrediť aj na kvalitu videa a okrem bežného hardvérového upgrade môžeme očakávať FaceTime HD kameru s podporou 1080p videa. Nové počítače sa začnú predávať pravdepodobne v októbri / říjnu, prakticky rok po predstavení minuloročných počítačov iMac, Mac mini a 13″ MacBook Pro s Retina displejom. Navyše nie je vylúčené, že Apple ešte viac zníži cenu MacBookov s Retina displejom a kompletne tak nahradí modely so štandardným rozlíšením a mechanikou SuperDrive. Práve tú sa Apple snaží odstrániť zo všetkých svojich počítačov a krok by tak nebol ničím prekvapujúcim.

Macbook-pro-2012

Dnes nejčtenější

.