Zavřít reklamu

Že je životnosť batérie u posledných telefónov iPhone mizerná, vieme už niekoľko rokov. Spoločnosť si však nechala patentovať technológiu, ktorá by umožnila zvýšiť životnosť batérie na báze lokality používateľa, čomu by automaticky prispôsobovala hardvér a systémové služby, ktoré telefón ponúka. Podľa konceptu to vyzerá, že by si iPhone zapamätal lokalitu, kde bol naposledy nabitý a s pomocou GPS modulu by zistil aktuálnu vzdialenosť používateľa od onoho zdroja napájania.

V takom prípade by telefón mohol automaticky vypínať aplikácie po tom, ako dôjde k ich zavretiu, vďaka čomu by používatelia neboli nútení používať multitasking. iPhone by tak svojim spôsobom emuloval model iPhone 3G a staršie, ktoré nepodporovali multitasking pre aplikácie tretích strán. V konečnom dôsledku by tak mohol telefón získať dostatok času na to, aby nedošlo k jeho vybitiu uprostred dlhšej túry. Prístroj by sa však dokázal plne prispôsobiť svojej batérii a tak by novšie modely mohli v kritickej situácii dočasne využívať iba minimálny výkon, ktorý požaduje verzia systému iOS. V prípade iOS 7 by tak mohol iPhone 5 dočasne vypnúť jedno jadro procesoru a obmedziť pamäť RAM, čím by dokázal telefón s 10% kapacitou batérie vydržať ešte niekoľko hodín používania.

Rovnako by mohla táto technológia spĺňať svoj účel aj u starších zariadení so staršou batériou, ktorá je vhodná na výmenu. Obmedzenia by pritom boli automatizované a nejednalo by sa iba o zníženie hardvérovej spotreby, ale rovnako by sa mohlo jednať aj o zablokovanie náročných aplikácií a automatického sťahovania e-mailov. Možností je skutočne niekoľko, a Apple vo svojom patente tvrdí, že si používatelia môžu sami nastaviť určité možnosti podľa potreby. Naša redakcia skutočne dúfa, že Apple vypočuje svojich fanúšikov a skutočne sa začne sústrediť na výdrž batérie, nie na výkon a tenkosť zariadenia.

patent-bateria

 

Dnes nejčtenější

.