Zavřít reklamu

Úspech Applu môžeme vidieť aj tento rok a výsledky spoločnosti Harris Interactive to iba potvrdzujú. Spoločnosť dnes vydala správu, v ktorej práve Apple získal titul spoločnosti roku, a to hneď v niekoľkých kategóriách. Jej hodnotenia sa celkovo zameriavali na približne 155 kategórií a zbierala výsledky od viac ako 38 500 uchádzačov žijúcich v USA. Tí mali za cieľ v kategóriách zvoliť najobľúbenejší produkt či vec v danej kategórií, a ako sa ukázalo, Apple vedie hneď v troch najvýznamnejších kategóriách – smartfónoch, tabletoch a PC.

V kategórii najlepšieho výrobcu počítačov po ňom nasledovali spoločnosti Hewlett Packard, Dell a Sony, teda sa väčšinou jednalo o zvučné mená, veľmi rozšírené aj na našom území. Nominovaných však bolo množstvo ďalších, vrátane Asus či Lenovo. Prvé miesto získal Apple aj za najlepšiu sériu tabletov – jeho iPady prekonávajú všetky ostatné, a ako sa ukazuje, popularita tabletov Samsung Galaxy je v USA ďaleko nižšia. Tie sa nachádzajú až na 4. mieste, a pred ním sa stretávame s tabletmi Amazon Kindle Fire a Google Nexus.

Telefóny iPhone sú aj naďalej najpopulárnejšími telefónmi v USA, a vo štvorici všetkých víťazných vidíme prístroje od HTC, Samsung a LG. S elektronickými obchodmi to však nemá Apple až tak ružové a podľa výsledkov je zrejmé, že ľudia radšej nakupujú počítače cez webové stránky Newegg.com a Microsoft.com. Oficiálny Apple Online Store sa tak nachádza na treťom mieste, čím však prekonáva známeho predajcu BestBuy. Za tento rozdiel však podľa nás môže rozšírenosť kamenných obchodov Apple Store, ktoré mnohokrát ponúkajú jedinečný dizajn a denne vítajú milióny návštevníkov.

apple_lsa
*Zdroj: Harris Interactive

Dnes nejčtenější

.