Zavřít reklamu

Zatím co v dubnu jsme vám přinesli informace, podle kterých Apple řešil problém s překrytím senzoru otisků prstů další vrstvou, která by umožnila snímání otisků, ale zároveň chránila samotný senzor a nemohl tento materiál najít, nyní se zdá, že má Apple mnohem větší problém. Společnost Apple v tom navíc není sama, stejný problém totiž řeší také Samsung, který chtěl do svého Galaxy Note 3 využít stejně jako podle analytiků Apple u iPhone 5s senzor otisků prstů.

To však zřejmě nebude možné a to díky poměrně zásadnímu problému. Na trhu totiž neexistuje společnost, která by dokázala uspokojit požadavky Applu nebo Samsungu po výrobě takového množství senzorů otisků prstů, které by společnosti pro své telefony potřebovali. Na světě existuje jen skutečně velmi malé množství společností, které se věnují výrobě těchto senzorů, ty však nedokáží uspokojit masovou poptávku Applu ani Samsungu, kteří pro své přístroje potřebují desítky milionů kusů. Masovou výrobu senzorů navíc trápí další problémy, které činí tuto očekávanou novinku nestabilní.

Jak jsme již informovali, Apple nyní přesunul svůj zájem o senzor otisků prstů na technologii, která dokáže rozeznat otisk uživatele přímo z displeje telefonu. Podle nejnovějších informací nyní stejnou možnost nebo alespoň velice podobnou zkoumá také Samsung. Vše je však ve velmi rané fázi vývoje a nelze počítat s tím, že se této technologie u masově produkovaných výrobků dočkáme dříve než v roce 2015. Samsung Galaxy Note III a Apple iPhone 5s se tak na trhu s největší pravděpodobností objeví bez očekávaného senzoru otisků prstů i přesto, že obě společnosti chtěly tuto technologii skutečně již u těchto modelů nabídnout. Problém s dodavateli je navíc tak vážný, že nepomůže ani odložení vydání přístrojů.

iPhone5S

*Zdroj: weiphone.com přes Google Translator

Dnes nejčtenější

.