Zavřít reklamu

Apple čelí tento rok skutočne veľkému problému. Zatiaľ čo o výrobcovi zariadení so systémami Mac a iOS sa iba vraví, že pripravuje inteligentné hodinky, Samsung to s nimi myslí pomerne vážne a ako sa ukazuje, svoj prístroj hodlá predstaviť už na veľtrhu IFA 2013, iba pár dní pred očakávaným predstavením telefónu iPhone. V takom prípade by mohol Samsung veľmi výrazne ovplyvniť tohtoročné predaje telefónov iPhone, keďže aj jeho hodinky by mali slúžiť ako doplnok pre smartfóny.

Jeho hodinky by mali niesť označenie Samsung GEAR, a mali by využívať vlastný operačný systém menom Altius. Prvé správy o ňom sa objavili už začiatkom tohto roku, kedy sme vás informovali o veľkej podobe prostredia s prostredím Windows Modern UI. Inteligentné hodinky by sa mali navyše dostať do predaja už 6. septembra / září, teda skôr ako Apple predstavuje svoje produkty. Zároveň sa tak potvrdzuje pravidlo, že nie je dobré, ak vaša konkurencia vie o vašich plánoch. Práve toto sa Applu a jeho iWatch môže vypomstiť. V tom istom čase by mal Samsung predstaviť aj svoj nový phablet Galaxy Note III.

samsung-altius

Samsung ale nie je jedinou spoločnosťou, ktorá sa snaží zatieniť predaje Applu. Ako sa ukazuje, viaceré špekulácie vravia o tom, že LG predstaví smartfón so snímačom odtlačkov prstov, a pre zmenu Sony pripravuje telefón s 20-megapixelovým fotoaparátom. Pretože doterajšie špekulácie vravia o tom, že komponenty pre fotoaparát v iPhone 5S vyrába práve Sony, bol by jeho krok veľmi logický. Na druhú stranu treba vziať v úvahu, že predaje Applu sú potenciálne ďaleko vyššie ako predaje ostatných výrobcov, keďže v súčasnosti predáva Apple 3 drahé telefóny, zatiaľ čo jeho konkurencia pravidelne ohlasuje nové prístroje. Nakoniec, pokiaľ vás zaujímajú luxusné hodinky a rôzne zaujímavosti, určite navštívte náš Men’s Magazine.

samsung-gear-concept
*Zdroj: PatentlyApple

Dnes nejčtenější

.