Zavřít reklamu

Iba týždeň po tom, ako internet zaplavili správy o smrti 23-ročnej Číňanky, ktorá nabíjala svoj telefón iPhone, sa objavuje ďalšia správa, opäť z ďalekého východu. Iba pred pár hodinami zverejnil portál New Mail správu o tom, že 30-ročný Wu Jian Tong upadol do kómy počas nabíjania svojho telefónu iPhone 4. Ako sa ukázalo, za nešťastnou udalosťou stojí opäť neoriginálna nabíjačka. Práve v Číne je totiž možné nájsť množstvo falošných a neoriginálnych produktov, medzi ktoré patria aj nabíjačky.

V tomto prípade nedošlo k smrti, pretože sestra 30-ročného muža pohotovo zareagovala a odpojila nabíjačku: „Potom som cítila na prstoch bolesť, akoby ma do nich pichala ihla. Prúd mi prešiel z prstov do celého tela, cez ramená až po nohy,“ uviedla sestra pre New Mail. Napriek tomu však muž prestal vnímať, dostal kŕč a z úst mu začala vytekať pena. Sestra preto privolala sanitku, no do tej doby prestal zranený dýchať, vďaka čomu ho museli zdravotníci resuscitovať. Doktori z Pekingskej nemocnice Han Dian potvrdili, že po zásahu elektrickým prúdom upadol muž do kómy, je však v stabilizovanom stave. Na nešťastí sa však podľa denníka mohlo podieľať aj vtedajšie počasie. V čase úrazu pršalo a vzduch vo vnútri domu bol veľmi vlhký.

Apple na tieto správy veľmi pohotovo zareagoval a vyhlásil, že sa bude prípadu nepravých nabíjačiek intenzívne venovať: „Bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás veľmi dôležitá a preto boli všetky produkty Applu veľmi starostlivo navrhnuté tak, aby spĺňali bezpečnosté štandardy stanovené vládou. Našim používateľom preto odporúčame nakupovať iba originálne Apple produkty z autorizovaných predajní Applu.“

iphone-5-inch

*Zdroj: International Business Times

Dnes nejčtenější

.