Zavřít reklamu

Hodinky Apple iWatch v tomto roku zrejme neprídu a tak jediným novým zariadením, ktoré môžeme tento rok očakávať, je iPhone Lite. Vývoj inteligentných hodiniek je iba na svojom počiatku a ako sa zdá, podľa doterajších správ by mal tento produkt uzrieť svetlo sveta až na konci roku 2014. Čakať sa ale zrejme vyplatí – Apple môže priniesť skutočne revolučný, unikátny produkt, ktorý definuje novú kategóriu spotrebnej elektroniky, skoro ako iPhone v roku 2007.

Na projekte v súčasnosti pracuje pomerne veľké množstvo ľudí nielen z Applu, ale aj mimo neho. Medzi „insidermi“ môžem nájs SVP Boba Mansfielda, Kevina Lyncha, Jamesa Fostera a mnohých ďalších. Veľmi významne sa na ňom podieľa aj Paul Deneve, experti zo spoločnosti AuthenTec, či dokonca Jay Blahnik, ktorý sa v minulosti podieľal na vývoji Nike Fuel Band. Samotné hodinky by však nemali ponúkať iba elegantný vzhľad a tuctové funkcie. Medzi hlavnými lákadlami môžeme očakávať najmä monitorovanie krvného tlaku a zdravia, na čom sa podieľajú zamestnanci spoločností AccuVein, Senseonics a C8 MediSensors.

Pretože dizajn projektu má na starosti Jony Ive a jeho tím, určite môžeme očakávať, že použijú materiál, ktorý odpovedá Jonyho vízii. Aj keď sa očakáva, že spoločnosť použije hliník alebo iný bežný materiál, nový patent odhaľuje, že by sa mohlo jednať o použitie tekutého kovu. Ten sa u produktov Applu objavuje len veľmi ojedinele, na druhú stranu z neho vytvára „pinzety“ na odstraňovanie SIM kariet z iPhone a iPadu. Pretože hodinky sú považované za klenot, a pretože si Apple potrebuje získať čo najväčšie množstvo používateľov, práve tekutý kov by mu umožnil vyrobiť nádherný a zároveň odolný produkt. Jednoduchosť a nádhera sa ale bude ukrývať aj v samotnom softvéri, a nečudovali by sme sa, keby nám Apple práve v iOS 7 prezentoval kúsky interface, ktoré použije u hodiniek. Stačí sa pozrieť na aplikácie Kompas a Hodiny, a máme veľmi jasnú predstavu o tom, ako by mohlo celé prostredie hodiniek iWatch vyzerať. A to všetko spolu s jednoduchým ovládaním tvorí budúci produkt Applu.

Nakoniec, pokiaľ vás zaujímajú detaily ohľadom tekutého kovu ako materiálu, určite si prečítajte tento článok.

liquidmetals
*Zdroj: Forbes

Dnes nejčtenější

.