Zavřít reklamu

Apple síce pravidelne odkupuje malé spoločnosti, no iba z času na čas sa stane, že kupuje skutočne významnú spoločnosť. Zatiaľ čo v minulosti odkúpil spoločnosť AuthenTec nebo Anobit a zvažuje odkúpenie spoločnosti PrimeSense, tentoraz sa mu podarilo odkúpiť kanadskú spoločnosť Locationary. Práve táto spoločnosť sa minulý rok zviditeľnila tým, že zverejnila niekoľko dôvodov, prečo nebude vývoj Apple Maps taký ľahký. Dnes, po 10 mesiacoch, je spoločnosť súčasťou Apple, a to so všetkými technológiami a zamestnancami.

Spoločnosť z Toronta je veľmi užitočná pre potreby Applu do budúcna. Táto spoločnosť stojí za platformou Saturn, ktorá zbiera a pravidelne aktualizuje informácie o lokálnych podnikoch po celom svete, čím si vyslúžila pojem „Wikipedia miestnych podnikov“. Práve jej technológia by mohla byť v budúcnosti strategická pre Apple, pretože vďaka nej by mohli budúce Apple Maps ponúkať vždy tie najaktuálnejšie informácie o podnikoch, reštauráciách a obchodoch v akejkoľvek lokalite na celom svete. Práve týmto krokom by dokázali Apple Maps veľmi silne konkurovať mapám od Google a stali by sa úžitkovými aj pre používateľov iOS, aj pre používateľov Mac. Ak by k tomu pribudla webová verzia dostupná pre všetkých, Apple Maps sa stanú veľmi silným konkurentom.

Hovorca Applu potvrdil, že Apple skutočne odkúpil spoločnosť Locationary, odmietol však povedať, za koľko ju kúpil, a aké bude mať využitie do budúcna. Plány do budúcna sú u Apple skutočným tajomstvom a tak nám treba už len čakať, čo si pre nás Apple v blízkych rokoch pripraví. Vďaka technológii by Maps v budúcnosti nielen, že vedeli zobraziť presnú polohu reštaurácie či obchodu, ale zároveň by vedeli upozorniť na to, či daný podnik funguje.

*Zdroj: AllThingsD

Dnes nejčtenější

.