Zavřít reklamu

Mobilní telefony jsou díky svým čím dál dokonalejším čočkám a čipům oblíbené také jako náhrada zejména levných kompaktních fotoaparátů. Pokud se však podíváte například na svůj iPhone, zjistíte že vám chybí jedna malá, zato ale důležitá vychytávka, dálková spoušť. Přece jen je pohodlné telefon někde postavit nebo opřít a následně, až jsou všichni kteří mají být na fotografii na svých místech, stlačit dálkovou spoušť pomocí které vytvoříte snímek.

Tuto situaci se rozhodl vyřešit další ambiciózní projekt na serveru Kickstarter s názvem Muku Shuttr. Ten za cenu necelých 600Kč, tedy 29$ nabízí dálkové ovládání, které se pohodlně vejde do kapsy nebo jako přívěsek na klíče a umožní vytvořit fotografii bez toho, aniž byste se museli dotknout svého telefonu. Miniaturní spoušť s rozměry 26x6x61mm a hmotností pouhých 10 gramů nabízí vyměnitelnou baterii RC2025, která vydrží až dva roky a dosah 10 metrů. Pro připojení k telefonu nebo tabletu se pak používá technologie Bluetooth, konkrétně pak ve verzi Bluetooth 3.0.

Pokud navíc někdo z vaší rodiny vyznává alternativní operační systém Android, může spoušť používat stejně tak jako vy s iPhonem, iPodem touch nebo iPadem. Muku Shuttr je totiž kompatibilní jak s operačním systémem iOS, tak také Android a do budoucna i s Windows Phone. Pro zahájení výroby dálkové spouště bylo nutné na Kickstarter vybrat minimálně 10 000 dolarů, což se ještě před ukončením podařilo téměř dvojnásobně překonat, takže se můžeme těšit již brzy na nové příslušenství pro své mobilní telefony, tablety a multimediální přehrávače. Pokud chcete projekt podpořit svoji investicí, můžete tak učinit přímo zde.

Dnes nejčtenější

.