Zavřít reklamu

Krátko na to, ako sa Steve Ballmer rozhodol preorganizovať Microsoft po vzore Apple, sa objavujú nové informácie o inteligentných hodinkách Surface Watch, ktoré táto spoločnosť údajne pripravuje. Produkt, ktorý bude určený predovšetkým pre používateľov zariadení so systémom Windows, by sa malo dostať na trh koncom roku 2014, teda v tom istom čase, ako by mal Apple predstaviť svoje vlastné hodinky iWatch. Narozdiel od Google a Samsung ale Microsoft mieri omnoho hlbšie a plánuje vytvoriť výnimočný produkt.

Produkt by mal pritom ponúknuť 1,5-palcový dotykový displej, 6GB úložisko a verziu operačného systému Windows. Pretože aktuálne prototypy podporujú 4G LTE siete, nie je vylúčené že hodinky prevezmú časť funkcií zo systému Windows Phone. Na projekte v minulosti pracoval samostatný tím divízie Xbox, po reorganizácii firmy ale na tomto projekte pracuje značná časť novej divízie Microsoft Hardware. Čo znie rozhodne zaujímavo, je práve podpora 4G LTE sietí. Práve preto, že do zariadenia bude možné vložiť SIM kartu, bude sa jednať o plnohodnotné, sebestačné zariadenie. Väčšinu dát bude možné ukladať na úložisko SkyDrive, keďže vstavané úložisko má slúžiť najmä pre potreby operačného systému Windows. Napriek sebestačnosti je ale možné toto zariadenie prepojiť so smartfónom, vďaka čomu budú majitelia získavať upozornenia alebo ovládať hudbu.

Microsoft-Exec-Hints-that-Windows-Smart-Watch-Is-Coming

Microsoft experimentuje s oxynitridom hliníka AlON, teda s materiálom, ktorý je z 80% transparentný, a zároveň 4-násobne pevnejší ako sklo. Vďaka tomuto by mohol Microsoft ponúknuť futuristický a zároveň veľmi odolný prístroj, ktorý by dokázal prežiť pády na zem. K prístroju by mali byť nakoniec dodávané náramky v modrej, červenej, žltej, čiernej, bielej a šedej farbe, ktoré bude možné odstrániť. Zároveň by mohlo toto zariadenie ponúknuť merač tepovej frekvencie. Pôvodný merač mal byť už v minulosti dodávaný k prvej generácii pohybového senzoru Xbox Kinect. Podľa informácii je teda zrejmé, že Microsoft skutočne pripravuje plnohodnotný produkt, ktorý bude nebezpečný pre konkurenciu, a to najmä pre Apple. Ten by mal pripravovať svoje vlastné hodinky iWatch, podľa nových správ má ale značné problémy s vývojom. Od hodiniek iWatch sa očakáva, že poslúžia najmä ako doplnok pre iPhone a iPad.

Či už sa objavia hodinky Applu alebo Microsoftu ako prvé, určite v budúcnosti prinesieme recenziu oboch.

mssmartwatchfake
*Zdroj: AmongTech

Dnes nejčtenější

.