Zavřít reklamu

Sú dnešní ľudia závislí na svojich obľúbených aplikáciách? Známy aukčný server eBay si je vedomý piatych narodenín iTunes App Store, a pretože práve jeho aplikácia bola jednou z prvých, ktoré sa v ponuke objavili, rozhodol sa spustiť štvordenný prieskum, ktorý mal za cieľ zistiť, či dnes ľudia dokážu nepoužívať svoje aplikácie. Prieskumu sa zúčastnilo celkovo 200 ľudí, no koľko z nich vydržalo nepoužívať svoje aplikácie štyri dni? Výsledok môže byť veľmi prekvapivý.

Takmer 2/3 všetkých zúčastnených zlyhalo a po čase začalo používať svoje aplikácie. Najpoužívanejšie aplikácie pritom tvorili sociálne služby, služby na zdieľanie fotografií, navigačné služby a predpovede počasia. Reakcie boli veľmi zaujímavé. Medzi najzaujímavejšie reakcie určite patria tieto výroky: „Z času na čas som sa cítil celkom bezmocný a neinformovaný.“„Behom týchto štyroch dní som sa cítil tak beznádejne, že po ich opätovnom používaní som sa začal cítiť pokojne.“

Po tom, ako sa používatelia opäť dočkali svojich aplikácií, 50% z nich sa cítilo šťastnejšie, 40% viac produktívne, 39% pokojnejšie a 32% menej frustrovanejšie. Nakoniec vyznie zaujímavo, koľko percent účastníkov sa začalo venovať svojim aktivitám intenzívnejšie po nainštalovaní aplikácií. 49% začalo fotografovať a nahrávať videá, 48% začalo čítať správy, 22% začalo šetriť peniaze, 23% sa začalo stretávať so svojou rodinou a priateľmi, 21% nakupovať, 12% cvičiť a jesť, 5% chodiť na rande.

apps1

Dnes nejčtenější

.