Zavřít reklamu

Tisková zpráva: V lednu 2011 TomTom ve spolupráci s Nike zahájil výrobu Nike+SportWatch GPS. Dnes se firma, která byla založena v Nizozemsku, zaměřuje i na samostatné GPS hodinky a prvními výrobky jsou TomTom Runner a TomTom Multi-Sport. Nedávné pokroky v bezdrátovém systému a v čidlech ve spojení s komponenty pro vývoj aplikací vyvolaly snížení cen, což umožnilo demokratizaci nositelné technologie. Populární Jawbone Up uvedené na trh nedávno a Nike+ Fuelband jsou dobrými příklady tohoto trendu, který začíná být trendem hlavním.

Zabudování GPS do auta klesá popularita také díky efektivitě smartphonů v této oblasti. TomTom tak musel najít nové zdroje příjmů na spotřebitelském trhu. TomTom věnuje zvláštní pozornost sportovním nadšencům, aby mohli sledovat, když běhají, jezdí na kole nebo plavou bez přerušení tréninku. Především díky velkému rozlišení a s velkým kontrastem displeje usnadňuje rychlou kontrolu svého výkonu nejen odhadem. Dále, velké tlačítko označené One Button Control by TomTom (je vidět pod displejem na fotografii), je velmi praktické, pokud jde o provoz hodinek při pohybu, zvláště v porovnání s malými tlačítky u jiných výrobků.

Nakonec TomTom GPS hodinky nabízí tři grafická školení: Race (Závod), Goal (Cíl) a Zone (Zóna). Race umožňuje běžcům porovnat současný běh s posledním nebo nejlepším. Při Goalu uživatel nastaví vzdálenost, čas nebo cílové kalorie a vidí pokroky na displeji graficky i s upozorněním. Zone nastavuje cíle pro rychlost nebo srdeční tep a monitoruje pokrok užívání pomocí grafu v průběhu tréninku. TomTom Runner a TomTom Multi-Sport jsou v balíčku se stejnými funkcemi v tenkém provedení, v obou modelech, hodinky jsou jen 11,5 mm tlustší.

TomTom Multi-Sport hodinky se mohou snadno sundat z náramku, tak aby se mohly přidělat na speciální držák na kolo, který je součástí balení. Navíc budou vybaveny pohybovým snímačem na plavání, doplňkovým pádovým snímačem (na kolo) a doplňkovým vestavěným výškoměrem.

  • TomTom Runner a TomTom MultiSports přinesou tyto funkce a vymoženosti:
  • Indoor Tracker: počítání kroků při běhu, sledování rychlosti a vzdálenosti běhu na běžícím pásu
  • QuickGPSFix: Vylepšení GPS s rychlejším užíváním nejnovějších satelitních technologií GPS a GLONASS
  • Multi-Platformní kompatibilita: Synchronizuje, analyzuje a sdílí statistické údaje na populárních běžeckých stránkách a veřejných místech, zahrnující webové stránky TomTom MySports, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks a MyFitnessPal
  • Super-Tough Display: Nepoškrábe se a odolává pádům na sklo
  • Weather and Waterproof: Vodotěsné do 50 metrů/5ATM
  • Long-lasting battery: Baterie vydrží bez nabití až 10 hodin (v GPS módu)
  • Bluetooth Smart: Pro připojení snímačů
  • Volitelný monitor tepové frekvence: Používá se Bluetooth Smart Heart Rate Monitor pro sledování tréninkové zóny pro kontrolu hmotnosti, výkonu a rychlosti.

Hodinky budú pre Slovenský a Český trh dostupné približne koncom augusta 2013. Máte záujem si ich predobjednať? Dajte nám vedieť na našom facebook-ovom profile.

Dnes nejčtenější

.