Zavřít reklamu

Apple si je vedomý toho, že jeho softvér nemusí fungovať správne na všetkých pevných diskoch a preto sa rozhodol vydať novú dokumentáciu, v ktorej na túto skutočnosť priamo upozorňuje. Pevné disky, ktoré boli továrensky naformátované na iný formát ako ten, ktorý defaultne podporuje OS X, môžu spôsobovať problémy s funkčnosťou programov Final Cut Pro X, Motion 5 a Compressor 4. Väčšinou sa pritom jedná o disky, ktoré využívajú rozhranie FireWire a miesto Mac OS Extended disponujú formátom FAT32.

Práve pre tieto prípady je podľa Applu vhodné, aby používatelia naformátovali externý disk a nastavili mu formát Mac OS Extended (Journaled). Jedná sa tak o pomerne zaujímavý požiadavok, zvlášť ak berieme do úvahy, že drvivá väčšina programov pre OS X vyžaduje dostatočne rýchly procesor, voľné miesto na disku a operačnú pamäť. A čo teda treba urobiť, pokiaľ váš externý pevný disk využíva iný formát ako Mac OS Extended?

  1. Kliknite na položku Go a vyberte Utilities
  2. Otvorte Disk Utility
  3. Zvoľte disk, ktorý chcete upraviť, a kliknite na tlačítko Erase
  4. Následne v menu Format zvoľte formát Mac OS Extended (Journaled).
  5. Zadajte meno pevného disku
    1. Pokiaľ chcete, aby súbory z formátovaného disku neboli obnovené, klepnite na položku Security Options a prispôsobte si nastavenie podľa potrieb
  6. Kliknite na tlačítko Erase

Pokiaľ váš disk obsahuje súbory, ktoré nevyhnutne potrebujete, určite si pred formátovaním disku nezabudnite vytvoriť zálohu!

final-cut-pro-x

Dnes nejčtenější

.