Zavřít reklamu

Známy zahraničný portál DigiTimes, ktorý už mnohokrát v tomto roku priniesol informácie o pripravovaných zariadeniach Applu, sa opäť zameral na tablety, ktoré Apple hodlá predstaviť v tomto roku. Aj keď doteraz sme počuli o iPade 5. generácie a iPad mini 2. generácie prakticky stále tie isté informácie, DigiTimes s odvolaním na zdroje tvrdí, že ohlásenia budúcich iPadov sa dočkáme skôr ako sme čakali. A rovnako je možné, že sa v prípade iPadu mini 2. generácie dočkáme aktualizovaného dizajnu.

Podľa interných zdrojov Apple údajne experimentuje s ešte užším iPadom mini. Apple mal údajne požiadať svojich dodávateľov, aby vytvorili ešte užší rámček okolo displeju, pričom tento rámček má svojou šírkou odpovedať tomu na Samsung Galaxy S4 a HTC One. Pretože by bol prístroj o niekoľko milimetrov užší, je zrejmé, že Apple spolu s ním predstaví aj úplne nové príslušenstvo, vrátane obalu Smart Case. Aj keď sa dátum vydania tabletu nenávratne blíži, vedenie spoločnosti ešte stále nerozhodlo, či tento prístroj bude alebo nebude obsahovať Retina displej. Vďaka tomuto rozhodnutiu môže byť odhalenie zariadenia posunuté až na koniec posledného štvrťroku.

Značne lepšia situácia je ale pri iPade 5. generácie. Nový iPad by sa mal dočkať ohlásenia koncom septembra / září, ako sa pôvodne čakalo. Apple už dokončil návrh zariadenia a v blízkej dobe požiada výrobcov komponentov, aby zahájili výrobu dielov, ktoré sa objavia vo finálnej verzii. Okrem toho, že aj nový model ponúkne Retina displej s rozlíšením 2048 x 1536  bodov, by mal piaty iPad ponúknuť predovšetkým tenšie rohy po vzore iPadu mini. Zároveň by sa mal zredukovať počet LED trubíc, ktoré osvetľujú displej. Zatiaľ čo doteraz mali na starosti osvietenie dve LED trubice, o piatu generáciu sa postará jediná LED trubica. Rovnako mala narásť aj kapacita batérie a jej výdrž. Či však ponúkne nový iPad aj nový hardvér, nie je známe. Zdroje očakávajú, že Apple zaháji výrobu zariadenia koncom júla/července alebo začiatkom augusta/srpna.

iPad_Mini_2

*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.