Zavřít reklamu

Od momentu, kedy sa Apple rozhodol zmeniť zmeniť ceny aplikácií v iTunes App Store, ubehlo viac ako 8 mesiacov a ako sa zdá, v tomto trende bude pokračovať aj naďalej. Tentoraz však nebude zvyšovať ceny všetkých aplikácií, ale iba tých, ktorých vývojári o to sami zažiadajú. Zatiaľ čo do dnešného dňa bolo možné nájsť tie najlacnejšie aplikácie v App Store za 89 centov, dnes už u niektorých aplikácií nájdeme cenovku 99 centov, čiže podobnú, akú nájdeme na americkom iTunes App Store.

To, že Apple veľmi nerozlišuje medzi dolárom a eurom, môžeme vidieť už v obchode iTunes Music Store a v kamenných obchodoch Apple Retail Store. Pre Apple má totiž 1€ rovnakú hodnotu ako $1, a teda niet divu, že skladbu, ktorú si my kúpime za 0,99€, si naši americkí kolegovia stiahnu za $0,99. Rovnakú cenovú politiku vidíme aj v prípade hardvéru. Je jedno, či si iPad mini kúpite v USA alebo v Európskej Únii. Jeho hodnotu stále predstavuje číslo 329. V prípade aplikácií je však finančný rozdiel významnejší a keby sa Apple rozhodol vyrovnať ceny v tomto obchode, mohlo by to mať negatívny dopad na finančné výsledky Applu. Napriek tomu sa však v októbri / říjnu rozhodol tieto aplikácie zdražieť, a tak dnes predstavuje minimálna cena platenej aplikácie 0,89€.

Aj napriek tomu sme si však všimli, že niektoré aplikácie stoja o ďalších 10 centov viac, čiže ich cena predstavuje 0,99€. Túto zaujímavosť sme si všimli u aplikácie iTranslate Voice, ktorú pracovníci Applu označili ako Editor’s Choice. Kým drvivá väčšina ostatných aplikácii stojí 0,89€, hlasový prekladač vás vyjde 0,99€. Podľa našich informácií sa jedná zatiaľ o jediný prípad, kedy došlo k zdraženiu aplikácie, no nie je vylúčené, že už čoskoro sa tak stane aj v prípade ostatných aplikácií a rozdiel medzi eurom a dolárom bude predstavovať pomer 1:1.

app-store-99c
app-store-usa

Dnes nejčtenější

.