Zavřít reklamu

Napriek tomu, že 3D obraz nie je taký populárny ako sa očakávalo pred pár rokmi, ešte stále žijú vo svete ľudia, ktorí majú radi túto technológiu a radi by si ju vyskúšali aj na novších výtvoroch. Presne tejto myšlienky sa chopili aj autori Kickstarter projektu Poppy, ktorý má za cieľ priniesť používateľom iPhone a iPod touch možnosť pretvoriť zariadenie v 3D fotoaparát a 3D videokameru. Ďalšou vlastnosťou, ktorá určite poteší, je skutočnosť, že tento doplnok nevyžaduje absolútne žiadnu batériu.

Celé zariadenie je totiž akýmsi dockom v tvare 3D okuliarov, do ktorého je možné osadiť váš iPhone alebo iPod touch. Projekt pritom podporuje všetky novšie zariadenia, a teda sa stretneme s plnohodnotnou podporou pre iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 a iPod touch 5. generácie. Projekt vyzerá veľmi sľubne a ako môžeme vidieť, finančná podpora zo strany záujemcov presahuje pôvodné očakávania viac ako trojnásobne. Na realizáciu projektu bolo potrebné vyzbierať minimálne 40 000 dolárov, no už dnes predstavujú investície záujemcov viac ako 123 000 dolárov. Práve preto autori projektu sľubujú, že ak sa podarí presiahnuť viac ako 150 000 dolárov, tvorcovia zapracujú aj na bielom modeli, ktorý prinesie tie isté doplnky ako čierna Poppy Plus edícia. Investícia do projektu končí o 21 dní, teda 26. júla / července.

63d33402c79d3f35f5c03e84fc7743a5_large

Poppy však nie je iba o fotografovaní a natáčaní videa v 3D. Pretože projekt využíva rovnakú technológiu ako YouTube pri sledovaní 3D videa, Poppy bude možné používať ako plnohodnotnú a vysokokvalitnú pomôcku pre sledovanie plnohodnotného 3D obrazu na obrazovke iPhonu aj na obrazovke počítaču. Vývojári tvrdia, že projekt ponúka omnoho kvalitnejšie stvárnenie 3D videa ako štandardné plastové okuliare. Okrem štandardnej kompatibility s iPhone a iPod touch by sa mala v čase dokončenia projektu objaviť aj nová, rovnomenná aplikácia pre iOS. Táto aplikácia by mala predovšetkým zjednodušiť fotografovanie a nahrávanie 3D obrazu, nahrávanie na YouTube a do fotogalérie používaného zariadenia, a v neposlednom rade ponúkne možnosť prehliadať YouTube videá s podporou 3D. Masová výroba zariadenia by mala započať v októbri / říjnu a do rúk prvých majiteľov sa Poppy dostane najskôr v novembri / listopadu.

*Zdroj: Kickstarter

Dnes nejčtenější

.