Zavřít reklamu

Aj keď si podľa posledných informácií myslíme, že prvá generácia hodiniek iWatch ponúkne pevné telo bez ohybného displeju, naďalej existuje isté percento pravdepodobnosti, že prvá generácia hodiniek iWatch bude skutočne ukážkou toho, ako treba zaobchádzať s ohybnými displejmi. Okrem toho, že Apple v minulosti získal niekoľko patentov, ktoré sa týkajú práve ohybných displejov a ohybných zariadení, dnes táto spoločnosť získala patent, ktorý ukazuje, ako by mohla vyzerať batéria takéhoto zariadenia.

Navyše by táto batéria nemusela byť ukrytá v žiadnej pevnej časti, ale mohla by sa nachádzať už pod ohybným displejom. Apple si nechal totiž patentovať nový spôsob, ako rozdeliť batériu tak, aby bolo možné prístroj ohýbať a zároveň nedošlo k poškodeniu dôležitých komponentov. Samotná batéria by tak mohla byť rozdelená do viacerých buniek, ktoré by boli vzájomne prepojené ohybnou doštičkou. Že by mohla byť práve táto batéria súčasťou hodiniek, potvrdzuje aj samotný Apple: „Koncept popísaný v tomto texte je možné použiť v náramkových hodinkách, kalkulačkách, notebookoch, tabletoch či hudobných prehrávačoch.“

Apple však vo svojom patente varuje, že drvivá väčšina dnešných batérií si udržuje stály tvar, ktorý nie je možné ďalej upravovať. Príkladom toho môžu byť lítium-iónové batérie, ktoré sa pri opakovanom ohýbaní môžu poškodiť. Ohýbanie môže poškodiť jednotlivé články batérie, a vzhľadom k citlivosti dnešných batérií a vzájomnej závislosti jednotlivých článkov batérie dôjde k okamžitému zlyhaniu celej batérie. Apple by však vďaka tejto technológii zabránil poškodeniu batérii, a navyše by umožnil vytvoriť ohybné zariadenie, akým iWatch možno jedného dňa budú. Patent č. 2013/0171490 nesie pomenovanie Flexible Battery Pack a jeho autormi sú Fletcher Rothkopf, David A. Pakula, Daniel W. Jarvis, John Raff a Jeremy C. Franklin.

bateria-patent

Dnes nejčtenější

.