Zavřít reklamu

Nech už sa Samsung snaží konkurovať Applu akokoľvek, ukazuje sa, že s mobilnými telefónmi od Samsungu majú používatelia z Južnej Kórey značne väčšie problémy ako používatelia, ktorí vlastnia telefóny Apple iPhone. Najnovší prieskum, ktorého sa zúčastnilo viac ako 44 000 osôb v rôznom veku, ukázal, že zatiaľ čo 31 percent používateľov má problémy so zariadeniami od Samsungu, iba 17 percent užívateľov sa sťažuje na problémy so svojimi telefónmi iPhone.

Prieskum ukázal, že najväčším problémom telefónov Samsung Galaxy je ich nabíjanie. Problémy s nabíjaním hlásilo až 20% respondentov. Ďalšie problémy, ktoré vykazujú telefóny Galaxy, sú podľa Kórejcov škrabance na LCD displeji, kvalita obrázkov a problémy s kvalitou hovorov. Problémy telefónov iPhone sú pre zmenu menšie, no aj napriek tomu s nimi plne súhlasíme. Za najväčší problém telefónu iPhone je podľa prieskumu kvalita a funkčnosť fyzických tlačidiel na tele zariadenia. O problémoch s tlačítkom Home Button nemusíme príliš rozprávať, pokiaľ však aj vy máte problémy s týmto tlačítkom, môžete skúsiť náš návod na kalibráciu tlačítka, respektíve návod na prečistenie s pomocou liehu.

iPhone_5

Popularita telefónu iPhone ale v krajine viditeľne poklesla. Zatiaľ čo v roku 2010 predstavoval podiel Applu na tamojšom mobilnom trhu 23,2%, v ďalšom roku jeho podiel klesol o takmer 2/3. Telefóny iPhone v tomto roku predstavujú iba 3,2 percenta všetkých tržieb, pričom v predaji dominuje domáci Samsung so 65 percentami. Na druhom a treťom mieste sa nachádzajú tamojší výrobcovia LG a Pantech, pričom každý vykazuje 15-percentný podiel na Juhokórejskom trhu. Dôvod, prečo je podiel iPhone taký, aký je, sa ukrýva aj v cene. Apple ponúka iba veľmi malé množstvo mobilných telefónov, pričom ani jeden z nich nie je dostatočne lacný. Aj naďalej však Apple ostáva najpopulárnejším zahraničným výrobcom telefónov, keďže s veľkým náskokom predbieha spoločnosti Motorola, HTC, Sony, BlackBerry a Nokia. Prieskumu sa zúčastnilo celkovo 44 168 osôb vo veku od 16 do 64 rokov.

iPhone_vs_Samsung

*Zdroj: Telegraph.co.uk, VR-Zone.com

Dnes nejčtenější

.