Zavřít reklamu

Pokud chcete vzbudit u prohlížení fotografií z letošní dovolené u svých kamarádů a příbuzných víc zájmu než kdy předtím, určitě pořiďte pár záběrů nebo fotografií také pod vodní hladinou. Prvním předpokladem je samozřejmě mít podvodní pouzdro pro iPhone nebo iPad, s jejichž výběrem vám může pomoci článek: Chystáte se k moři? Otestovali jsme podvodní pouzdra která stojí za to. Pokud jste si již nějaké to pouzdro vybrali, pojďte se podívat na pár rad jak natáčet tak, aby vaše záběry pod vodní hladinou stály za to.


Jakmile se rozhodnete natáčet pod vodou, zapněte přisvětlovací diodu, každá troška světla navíc se totiž hodí. Natáčejte vždy v pravé poledne, kdy sluneční louče dopadají kolmo do vody a dokáží prosvětlit prostor pod hladinou nejlépe. Co se týká samotného natáčení, je zcela ideální jednoduše šnorchlovat, chytnout telefon obouruč a nechat se unášet proudem nebo vlnami, jakmile začnete proudu vzdorovat, budou záběry roztřesené, stejně tak v případě, kdy začnete plavat a to i pouze za pomocí ploutví. Položte se tedy na hladinu a nechte se volně unášet. Pod vodou pravděpodobně neuvidíte přes masku a obal příliš mnoho na displeji, proto musíte záběry kontrolovat jen tím, kam míříte, nikoli přes samotný displej.

Pokud potřebujete natočit něco co je ve větší hloubce a nestačí splývat na hladině, nejprve se ponořte dolů až k danému objektu a začněte natáčet až v momentě, kdy začnete pomalu stoupat zpět ke hladině. Natáčet během plavání dolů k objektu nemá příliš význam, vzhledem k tomu, že budou záběry značně roztřeseny. Ještě před samotným natáčením je potřeba udělat si v telefonu dostatek místa. Jakmile se totiž ponoříte pod hladinu v zajímavé lokalitě, zjistíte že počet záběrů, které stojí za to je výrazně větší než kapacita iPhone. Pokud to však myslíte s natáčením pod vodní hladinou vážně, určitě se vyplatí uvažovat o kameře GoPro, která dokáže nabídnout nepřekonatelný poměr ceny a výkonu.

Dnes nejčtenější

.