Zavřít reklamu

Apple síce v posledných rokoch neprináša žiadne viditeľné inovácie, za to inovácii v jeho aktuálnych produktoch nájdeme pomerne veľa. Jednou z mnohých inovácii, ktorú Apple obsiahol už do telefónu iPhone 5, je použitie nového In-Cell skla, vďaka ktorému bola spoločnosť schopná vytvoriť ešte tenšie zariadenie ako to, ktoré predstavil prvýkrát v roku 2010. Sklo, ktoré nájdeme v iPhone 5, integruje dôležité komponenty priamo do skla, vrátane všetkých senzorov, ktoré sa v telefóne ukrývajú.

Apple získal patent na novú technológiu, ktorú spoločnosť pravdepodobne vyvíja, alebo už vyvinula a používa ju. Nový patent prezentuje technológiu pod názvom Glass Ion Echange Bath a ako je možné vyčítať z patentu, jedná sa o proces, pri ktorom dochádza k zvýšeniu odolnosti tenkých sklenených panelov. Pravdepodobnosť, že Apple už môže túto technológiu používať je dokonca taká vysoká, že sa objavujú tvrdenia, podľa ktorých Apple už v súčasnosti využíva proces pri výrobe iPhone 5. Konieckoncov, práve šiesta generácia telefónu iPhone ponúka pomerne tenké a odolné sklo na prednej strane zariadenia, a je možné, že telefón v skutočnosti využíva vlastnú technológiu a nie technológiu, ktorú poskytuje Corning Gorilla Glass.

Pokiaľ sa však preukáže, že iPhone 5 ešte stále využíva technológiu od Corning, je možné, že nová technológia od Applu je už za rohom a v praktickom živote sa s ňou stretneme už po predstavení iPhone 5S alebo iPhone 6. Vďaka procesu je Apple schopný vytvoriť veľmi tvrdý a veľmi odolný typ skla, ktorý svojimi parametrami môže prekonať Gorilla Glass a umožní tak Applu vytvoriť ešte odolnejšie zariadenie ako iPhone 5. Apple mimo iného uvádza, že túto technológiu je možné použiť aj pri výrobe väčších zariadení, napríklad pri iPade a MacBooku Air. Existuje tiež domnienka, že Apple už pri vývoji iPhone 5 vytvoril dva tímy, pričom prvý z nich mal na starosti výrobu In-Cell technológie so vstavanou dotykovou plochou a senzormi, a druhý mal na starosti vývoj tejto novej technológie, o ktorej dnes informujeme.

Technológia Applu funguje na tom princípe, že sklíčko je vložené do draslíkovej kúpele, kde dochádza k zahriatiu skla na teplotu 300 až 500 stupňov Celzia na približne 6 až 20 hodín. Behom tohto procesu sú využívané rádiofrekvenčné identifikačné štítky, röntgenový fluorescenčný analyzátor a analyzátor atomóvej absorpcie. Budúca generácia telefónu iPhone tak nemusí prinášať zrovna viditeľné inovácie, inovácie vrámci použitých technológií sa v ňom ale určite nájdu. Aj napriek tomu však dúfame, že sa Applu podarí vytvoriť technológiu, vďaka ktorej budeme musieť budúce telefóny iPhone nabíjať menej.

iphone-6-5-thing-glass-strengthening

*Zdroj: PhonesReview.co.uk

Dnes nejčtenější

.