Zavřít reklamu

Nejnovější hry v iTunes App Store již sice s přehledem konkurují novým titulům na PS Vita nebo Nintendo 3DS, ovšem pokud se podíváme na PS3 máme stále ještě co dohánět. Vše navíc není jen o výkonném hardware, je potřeba si uvědomit tkaé to, že nejnovější hry zabírají celý Blu-ray disk, což pro iPhone s 16GB pamětí není zrovna ideální řešení. Službu OnLive zřejmě není potřeba příliš představovat, ve zkratce se však jedná o cloudové herní řešení, díky kterému můžeme hrát hry prakticky na kterémkoli mobilním zařízení s displejem bez toho, aniž by nás limitoval výkon daného hardware.

Služba funguje pomocí streamování, tedy konkrétně pomocí obojsměrného streamování, které přenáší směrem k hráči obraz a směrem na cloud pro změnu gesta nebo stisknuté klávesy, kterými hráč hru ovládá. Online v současné době prozatím není dostupný v ČR a SR a bohužel nenajdeme ho ani na iPhone, ale pouze na iPad. Pokud však vstoupíte do pozadí anonymních DNS serverů, máte možnost začít službu používat také. A jaká že je hlavní motivace pro použití OnLive? Stačí se podívat na následující video, které prezentuje hru Dirt 3 na Samsung Galaxy Mega s 6,3″ displejem.

Pokud se tedy Apple skutečně chystá vstoupit aktivně do světa konzolí, doufám že to nebude s App Store. Ano hry na App Store jsou bezesporu velmi kvalitní, ale společnost typu Apple by mohla využít svoji infrastrukturu, datové centra a tisíce vývojářů k tomu, aby přinesla cloudové hry na všechny iOS zařízení a také na Apple TV. Když se to podařilo malému startupu jako je OnLive, který až poté co vytvořil první prototypy svého řešení sehnal investory, proč by to nemohl udělat Apple. Rádi si zahrajeme hry jako je Angry Birds, ale pokud chceš do světa konzolí Apple, tak nám dej pořádnou grafiku a cloudové řešení.

Dnes nejčtenější

.