Zavřít reklamu

O budúcej generácii telefónu iPhone vieme prakticky všetko, no zároveň o ňom nevieme vôbec nič. Očakávame, že budúca generácia ponesie pomenovanie iPhone 5S, no nie je vylúčené, že sa bude jednať o iPhone 6. Očakáva sa, že s budúcou generáciou dôjde k pridaniu snímača odtlačkov prstov, no v konečnom dôsledku môže byť táto súčiastka použitá až o rok, v ďalšej generácii iPhonu. Najnovšie sa objavuje správa z Južnej Kórey, podľa ktorej by mal nový telefón od Apple získať podporu pokročilejších technológií.

Konkrétne by sa pritom malo jednať o podporu technológie LTE-Advanced. Táto nová technológia, ktorá je schopná poskytnúť až dvojnásobne vyššiu rýchlosť prenosu dát oproti štandardnej 4G LTE sieti, je v súčasnosti dostupná iba v Južnej Kórei, kde ju podporuje operátor SK Telecom. Podľa nemenovaného zamestnanca spoločnosti by mala telekomunikačná spoločnosť spolupracovať s Applom na telefóne, ktorý prinesie podporu pre tento štandard, nemôžeme však povedať, že sa bude jednať o prvý telefón s podporu LTE-A sietí. Už koncom minulého týždňa predstavil Samsung svoj vlastný telefón Galaxy S4 s podporou LTE Advanced, pričom kľúčovú vlastnosť tohto telefónu bude možné využiť zatiaľ len v ázijskej krajine.

Technológia by sa mala totiž dostať do USA až koncom roka, teda v čase, kedy sa mimo iného očakáva aj spustenie predaja iPhone 5S. O podporu pokročilej verzie vysokorýchlostnej mobilnej siete by sa mal postarať čip od Qualcomm, pričom maximálna rýchlosť sťahovania by v tomto prípade predstavovala približne 150 Mbps. Kým štandardná LTE technológia v iPhone 5 umožní sťahovať dáta súčasne iba z jedného kanálu, telefón s technológiou LTE-A je schopný sťahovať dáta z dvoch alebo viacerých LTE kanálov naraz.

iphone_5S_camera_flash-800x380

*Zdroj: Korea Times

Dnes nejčtenější

.